Després de les votacions, Artur Mas ha fet el seu primer discurs al Parlament com a president. Ha aprofitat per donar les gràcies als companys de partit i també als seus antecessors al càrrec. Ha agrait “de tot cor” a José Montilla la manera en què s’està produint el relleu de poder. Mas ha dit que amb Montilla hi té una relació propera que ha permès que, durant els últims quatre anys, s’hagi pogut arribar a acords en els “temes importants de pais”.

També ha reiterat que no vol ser un “salvador” per a Catalunya sino un “servidor lleial, honest i útil”.

Acord amb els socialistes

La votació s’ha fet després d’acabar el debat d’investidura. El líder de CiU ha iniciat la sessió  tornant a oferir l’oferta de diàleg a tots els grups parlamentaris. Mas ha dit que l’acord amb els socialistes és només un pacte per facilitar la investidura i no un pacte estable per a tota la legislatura.

Artur Mas ha insistit que el pacte amb el grup parlamentari socialista -que avui s’abstingut per permetre a Mas aconseguir la majoria simple necessària per ser investit president- no compromet a ningú. Ha donat les gràcies als socialistes per la seva “actitud positiva” per garantir la continuïtat i la normalitat institucional. Ha afegit, però, que l’acord no exclou pactes amb altres grups al llarg de la legislatura.

En el seu torn, el president del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha volgut deixar clar que no votaran la investidura de Mas, sinó que s’abstindran. Segons Nadal, això vol dir que “els sis diputats que li falten, li continuen faltant”. Com el líder convergent, Nadal ha dit que no hi ha pacte de legislatura ni d’estabilitat, sinó un acord per facilitar la investidura. “Hi ha determinats temes en què estem disposats a treballar plegats per veure si podem arribar a acords” ha dit el diputat socialista.