BTV - Barcelona Televisió

 • Actualitat BTV
 • Dimecres 04 de gener Actualitat
  • Els infants, protagonistes de la cavalcada de Reis de Barcelona amb BTV


   Dijous 5 de gener a les 17.20 h

   BTV emetrà en directe l’especial #BTVreis, que seguirà el recorregut de la cavalcada de Reis de Barcelona, que començarà a les 18 h a l’avinguda Marquès de l’Argentera, amb l’equip de Codi de barris, que canvia les opinions dels veïns i veïnes pels somnis dels infants durant la retransmissió del seguici reial a la ciutat.

   Emma Quadrada conduirà l’especial #BTVreis que començarà a les 17.20 h per ser els primers en rebre ses majestats. Antonio Baños ens il·luminarà sobre la història de les cavalcades a Barcelona, mentre Brigitta Lamoure serà la primera de donar la benvinguda als Reis Mags des del pailebot Santa Eulàlia. Oriol Fernández copsarà l’ambient a peu de carrer i a dalt de la carrossa de BTV, i Kim Gázquez seguirà tot el que estigui passant a les xarxes socials. L’equip del programa La tarda de Barcelona, de BTV Ràdio, conduït per Núria Ferré, emetrà en directe l’arribada dels Reis a partir de les 16.30 h.

   En el seguici dels Reis hi participa, per segon any, la carrossa de BTV, en què els nens i nenes de Barcelona podran veure el desig que han fet arribar a través de l’aplicació BTVReis en el mateix moment que la carrossa els hi passi per davant a través d’un sistema de geolocalització. De moment han arribat més d’un miler de desitjos de nens i nenes de Barcelona.  L’especial #BTVreis es podrà seguir també a través del web de BTV, www.btv.cat, i a través de les xarxes socials amb l’etiqueta #BTVReis.

   Grand Prix a la muntanya dels invents
   Dijous 5 de gener a les 22.20 h
   Divendres 6 de gener a les 17.35 h

   L’any 1975 es va estrenar a Noruega aquesta pel·lícula d’animació, duta a terme amb la tècnica de l’stop motion, que va esdevenir icònica per a tota una generació. A Catalunya va arribar a principis dels 80 amb el nom de Grand Prix a la muntanya dels invents. L’èxit va ser rotund i són molts els que encara recorden amb estima aquella cinta.

   La pel·lícula narra la història de Reodor Felgen, un avi inventor que viu en una granja al cim d’una muntanya amb els seus amics, en Sonny i el mussol Lambert. Un antic ajudant seu li roba els plànols d’un motor revolucionari amb la intenció de fer-lo servir en un gran premi de Fórmula 1. En Reodor decideix plantar-li cara i construeix el Tempo Giggante, el millor cotxe de carreres de la història.

   La pel·lícula es va fer a Noruega i és encara ara la cinta més vista en aquest país nòrdic. Dur-la a terme va ser una tasca titànica. El director, Ivo Caprino, va necessitar dos anys per acabar-la. Avançava a un ritme de quatre segons de metratge al dia.

 • Dimarts 29 de novembre Actualitat
  • ‘Àrtic’, guardonat amb un dels Premis ARC 2016

   El programa cultural de les nits a BTV, l”Àrtic’, ha estat guardonat amb un dels Premis ARC d’aquest 2016, concretament el de millor mitjà de comunicació o programa musical. Els ARC, premis de referència de la música en directe a Catalunya, els atorga l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya.

   Foto: ARC

   D’aquesta manera, l”Àrtic’ s’ha imposat a la resta de nominats en la categoria: el programa de la Corporació Catalana de Mitjans Audioviuals ‘Tria 33′, el programa de RAC 105 ‘Fricandó matiner’ i el de Ràdio Flaixbac ‘El matí i la mare que el va parir’.

   L”Àrtic’, dirigit per Anna Pérez Pagès i presentat per Flora Saura, es va estrenar el 9 de setembre de 2013 amb la voluntat de compartir amb els espectadors la cultura en totes les seves vessants: arts escèniques, literatura, moda, disseny, arts plàstiques, arquitectura, gastronomia, art urbà, etc. S’emet de dilluns a dijous a dos quarts de 10 de la nit i inclou una entrevista diària a un dels protagonistes de la Barcelona més cultural i creativa. Pel sofà de l”Àrtic’ hi han passat noms il·lustres del món de la música com Bunbury, Fito o Rosana.

 • Divendres 25 de novembre Actualitat
  • S’obre la primera convocatòria de projectes del BTV Media Lab

   El BTV Media Lab, l’espai d’innovació i desenvolupament de BTV, obre la primera convocatòria de projectes innovadors en l’àmbit audiovisual i digital. El coordinador del BTV Media Lab, Lau Delgado, ha presentat la convocatòria en l’entorn del Foro Innovación Audiovisual Barcelona.

   La convocatòria està destinada a aquells projectes vinculats a l’àmbit de l’audiovisual, els mitjans de comunicació i les indústries creatives, amb un model de negoci viable, que mostrin un component innovador en almenys una de les següents parts del procés de desenvolupament: disseny, producció, gestió, promoció, distribució, explotació i relació amb els espectadors-usuaris-consumidors.

   > Qui s’hi pot presentar?

   Podran accedir-hi totes les persones físiques majors d’edat i les persones jurídiques, sempre que l’activitat desenvolupada s’adeqüi a les condicions de la convocatòria

   > Com han de ser els projectes?

   Els projectes han de tenir les següents característiques:

   1_Ha de tenir un impacte en el sector audiovisual, dels mitjans de comunicació o de les indústries creatives.

   2_Ha de mostrar un element innovador en l’àmbit tècnic, tecnològic, de programació o en la seva concepció.

   3_Ha de mostrar que és susceptible de tenir una utilitat, un impacte o una finalitat com a mínim per a un dels àmbits, sectors i col·lectius següents:

   · Funcionament, programació, estratègies de promoció i explotació de continguts de BTV

   · Professionals de BTV

   · Ciutadans de Barcelona

   > Quins mitjans i serveis s’ofereixen als projectes seleccionats?

   1. La cessió d’un espai al Canòdrom, Centre de Recerca Creativa de Barcelona (carrer Concepció Arenal 165, 08027 Barcelona) per desenvolupar el projecte seleccionat per a 4 professionals màxim (per projecte).

   2. Disposar d’un servei d’assessorament continu format per l’equip de coordinació del BTV Media Lab, del Canòdrom i un assessor extern especialitzat quan sigui necessari.

   3. L’adquisició de productes, estris i/o serveis per aconseguir els objectius del projecte, valorats en un màxim de 7.000 euros + IVA per projecte, depenent de les característiques de cada projecte i de la capacitat de l’entitat convocant.

   4. Accés preferent als tallers i a les sessions divulgatives organitzades pel BTV Media Lab i el Canòdrom (en funció de les places disponibles).

   La durada de cada projecte presentat ha de ser com a mínim de 3 mesos i com a màxim de 9, amb la possibilitat d’una pròrroga (sempre que les dues parts així ho acordin).

   Data límit de presentació de propostes?

   1 de febrer de 2017

   On s’han de presentar les propostes?

   1. A l’adreça de correu electrònic medialab@btv.cat

   2. A la seu de BTV (plaça Tísner 1, 08018 Barcelona), de dilluns a divendres de 9 a 14 h. La documentació s’haurà de lliurar en un sobre tancat adreçat a «BTV Media Lab».

   Trobareu informació més detallada en les bases de la convocatòria.

 • Dilluns 14 de novembre Actualitat
  • BTV, Premi Nacional de Comunicació 2016

   BTV ha estat guardonada amb el Premi Nacional de Comunicació 2016 en l’apartat de mitjans de proximitat. El jurat ha reconegut l’aposta decidida de Barcelona Televisió per la innovació i la informació local.

   Els premis reconeixen des de 1999 la tasca feta per ràdios, televisions, premsa, mitjans digitals i publicitat de tot Catalunya. La televisió de la ciutat s’emporta el màxim reconeixement en la categoria de comunicació de proximitat, una distinció que es va implantar l’any 2008. El jurat, de manera quasi unànime, ha volgut destacar la feina feta per aquesta casa especialment pel que fa a la innovació i la informació de proximitat.

   Una televisió mòbil i innovadora

   BTV, per exemple, des de ja fa dos anys i amb motiu del Mobile World Congress, aposta per transmetre en directe un informatiu especial únicament a través de mòbils. La televisió de Barcelona ja va ser una de les primeres a integrar la tecnologia 3G per realitzar connexions en directe, a través de motxilles, sense necessitat d’utilitzar unitats mòbils. Una innovació que atorga més flexibilitat a l’hora de poder cobrir les notícies més destacades de la ciutat i en directe.

   Encara més a prop

   El jurat dels premis nacionals de comunicació també ha destacat la feina feta per la televisió local de Barcelona pel que fa la informació de proximitat. Des de l’any passat es va integrar a la programació el ‘BTV notícies 73‘, un informatiu presentat per Cristina Brotons i especialment dissenyat per apropar les notícies dels 73 barris que integren Barcelona.

   Amb la mateixa vocació d’atendre la realitat del món local, el programa ‘Codi de Barris‘ també arriba al segon any. Des d’una visió més informal, ‘Codi de Barris’ s’endinsa en els problemes de cada zona de la ciutat a través de la veu dels seus veïns i la visió mordaç de Brigitta Lamoure. Els periodistes Emma Quadrada, Oriol Fernández i Antonio Baños són els responsables de posar el focus, cada setmana, en un dels barris de la ciutat.

Twitter

@btvcat

Facebook

© Barcelona Televisió, 2016. Privacitat.

Barcelona Televisió. Plaça Tísner 1, 08018 Barcelona. Contacta T 93.506.42.00 Aquest web és propietat d'ICB SA, societat privada municipal de l'Ajuntament de Barcelona