• Ciutat Vella

La síndica investiga el consum de droga a l'Illa Robador

imatge titol

L’Associació de Veïns de l’Illa Robador ha presentat aquest dimecres una queixa a la síndica de greuges en què denuncien que hi torna a haver toxicòmans consumint droga a la via pública. Maria Assumpció Vilà ha engegat una investigació i ha demanat a l’Ajuntament informació sobre les actuacions policials dutes a terme durant el darrer any a la zona.

 • Societat | Ciutat Vella

Segueixen les queixes veïnals a l'Illa Robador

Els veïns de l’Illa Robador segueixen sense veure solucions a la presència de drogues i l’incivisme que afecta la zona. Asseguren que l’ampliació de l’horari del centre de venipunció de Baluard no ha donat resultats. El govern municipal va optar per obrir més aviat el centre arran de les queixes veïnals, però els veïns diuen que l’obertura a les set del matí, gairebé dues hores abans, no serveix.

 • Economia | Ciutat Vella

La Cereria Codina i el London Bar tanquen

La llista d’establiments emblemàtics que es veuen obligats a plegar continua ampliant-se, ara amb el tancament de la Cereria Codina i el London Bar, situats als barris Gòtic i del Raval, respectivament. En tots dos casos es tracta de locals amb més d’un segle d’antiguitat.

 • Ciutat Vella

Més de 1.500 persones no volen que marxi la 'Carmela'

L’escultura de Jaume Plensa col·locada a l’abril davant del Palau de la Música Catalana, la ‘Carmela’, serà retirada en principi d’aquí a un mes. Des que s’hi va instal·lar, però, els veïns de Sant Pere van iniciar una campanya perquè es quedi al barri. La iniciativa es manté activa i ja s’hi han sumat més de 1.500 persones a través del portal Change.org.

 • Societat | Ciutat Vella

Prostitució i drogues, enquistades a l'Illa Robador

Els veïns de la plaça de Salvador Seguí i entorn, coneguda com a Illa Robador, continuen queixant-se que les drogues i la prostitució són la imatge de cada dia a la zona. Denuncien que, a plena llum del dia, el parc infantil s’omple d’heroïnòmans que l’utilitzen com a lloc per punxar-se i deixen les xeringues utilitzades a terra. Com a resposta, l’Ajuntament ampliarà en gairebé dues hores el servei de la sala Baluard.

 • Societat | Ciutat Vella

La Boqueria encara sense taules

Després de la polèmica que va generar la retirada de les terrasses del Mercat de la Boqueria, ja hi ha data perquè els restauradors puguin tornar a posar-les-hi. Serà a partir de dilluns, després del permís provisional que signaran comerciants i Ajuntament. L’acord va arribar durant la reunió que van mantenir els responsables dels establiments amb el consistori dimecres, i els comerciants es mostren satisfets amb la notícia.

 • Societat | Ciutat Vella

La síndica demana més recursos per inspeccionar la Rambla

La síndica de greuges, Maria Assumpció Vilà, demana en un nou informe que l’Ajuntament destini més recursos al districte de Ciutat Vella perquè pugui dur a terme les inspeccions necessàries a la Rambla per assegurar el compliment de la normativa. Vilà celebra l’aprovació definitiva del nou pla d’ordenació d’aquesta via, però critica que el procés s’ha allargat massa.

 • Societat | Ciutat Vella

Detingut per cinc robatoris al mateix establiment

imatge titol

Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous un home acusat de cinc robatoris —dos d’aquests en grau de temptativa— al mateix establiment de menjar per endur-se de la via Laietana. L’acusat, de 35 anys i nacionalitat espanyola, actuava sempre amb la cara destapada i de forma violenta. Va aconseguir entre 250 i 400 euros en cadascun dels tres robatoris que va perpetrar amb èxit.

 • Societat | Ciutat Vella

Prostitutes Indignades denuncia atacs masclistes

El col·lectiu Prostitutes Indignades es concentra cada dia per fer un minut de silenci al carrer d’en Robador per denunciar agressions, les darreres a plena llum del dia. Des que va començar l’agost, les dones que exerceixen la prostitució han denunciat dos atacs amb arma blanca als Mossos d’Esquadra i reclamen més mesures, com processos de mediació. A la protesta d’aquest dimarts s’hi han reunit una vintena de persones.

 • Cultura | Ciutat Vella

Lectura gratuïta
als Jardins de Rubió i Lluch

La Biblioteca de Catalunya ofereix un servei de préstec per llegir a l’ombra dels tarongers del pati de l’antic Hospital de la Santa Creu. És la setena edició de l’activitat “Llegim al jardí”. L’objectiu és fomentar la lectura i donar un ús cultural al recinte, un espai amagat al cor del Raval. El servei estarà disponible de dilluns a divendres fins al mes de novembre.

 • Societat | Ciutat Vella

Col·lectius de Ciutat Vella demanen sancions dissuasives per als restauradors de la Boqueria

Diversos col·lectius de Ciutat Vella demanen que es regularitzin definitivament les terrasses dels porxos de la Boqueria. Celebren que finalment l’Ajuntament hi hagi pres mesures, però encara troben que no han estat prou dures i demanen que siguin més dissuasives. Precisament aquest dijous els restauradors han fet públic que han rebut la vista d’un inspector municipal que ha aixecat acta de l’excés de taules instal·lades.

 • Societat | Ciutat Vella

Incendi en una botiga del Born

Al voltant de les 14 h s’ha declarat un incendi en una botiga de queviures situada al número 10 de la plaça Comercial, al Born. Segons els bombers, l’origen del foc hauria estat un curtcircuit, però l’han pogut extingir ràpidament i no hi ha hagut ferits ni danys estructurals. Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat diverses dotacions de bombers, una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i una unitat de la Guàrdia Urbana.

 • Cultura | Ciutat Vella

El Museu Picasso renovarà la façana

imatge titol

El Museu Picasso aprofitarà aquest agost per fer obres de remodelació a la façana principal, que dóna al carrer de Montcada. Els treballs, que començaran aquesta setmana, es fan per mantenir l’edifici en condicions òptimes, i s’hi ha col·locat una xarxa de seguretat que ha d’evitar la caiguda de materials al carrer i evitar afectacions als vianants.

 • Ciutat Vella

Les terrasses de la Rambla
i pl. Reial tanquen abans

Des d’aquest cap de setmana, el districte de Ciutat Vella obliga les terrasses de la Rambla i la plaça Reial a tancar una hora abans, a les 2 h en vigília dels dissabtes o festius, i a la 1 h entre setmana. La setmana vinent també es retallarà l’horari de les del passeig de Joan de Borbó. Els bars i restaurants amb terrasses de la plaça Reial es queixen que això els farà perdre diners i llocs de feina a mitja temporada, i asseguren que l’ambient a la plaça és pitjor un cop tanquen.

 • Ciutat Vella

La plaça del Llagut,
per fi en obres

Han començat les obres de reurbanització de la plaça del Llagut, a la Barceloneta. Els treballs, amb un pressupost de 650.000 euros, serviran per crear un espai unificat amb més zones verdes, il·luminació amb fanals de LED i jocs infantils nous. La reforma de la plaça ha estat anys aturada perquè calia arribar a un acord de cessió per part de la mancomunitat de veïns dels Blocs dels Pescadors, que n’és la propietària.