• Societat | Ciutat Vella

Detingut per maltractaments un home investigat per tres homicidis

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimarts a Ciutat Vella un home de 46 anys acusat d’agredir la seva exparella, discapacitada psíquica i física. Es dóna el cas que l’home havia estat investigat en relació amb tres presumptes homicidis, malgrat que en tots els casos va ser alliberat per falta de proves.

 • Ciutat Vella

L'Elisenda petita i el Mustafà petit ja ballen plegats

L’Elisenda petita, la rèplica exacta de la geganta del Pi, ja s’ha presentat oficialment. Una gran festa prèvia a les Festes de la Mercè va servir per donar-li la benvinguda. Juntament amb el Mustafà petit, la colla dels Gegants del Pi ja té les figures d’una mida i pes adequats perquè els més menuts les puguin carregar.

 • Societat | Ciutat Vella

Tarda de diables

El correfoc és la gran festa de la tradició del foc a Barcelona. Els primers a entrar en acció han estat els diables més petits, amb una cercavila de guspires i foc, que és l’aperitiu del gran correfoc de la Mercè. Els grans, tot i que amb una mica de retard per la pluja, finalment han pogut obrir la porta de l’infern.

 • Societat | Ciutat Vella

Acció veïnal contra els pisos turístics il·legals

Veïns de les plataformes Ciutat Vella No Està en Venda i l’Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible
han fet una acció de protesta per denunciar els pisos turístics il·legals que s’anuncien a Airbnb. Els veïns es van fer passar per turistes, van llogar un pis i van avisar els inspectors per tal de demanar un cessament de l’activitat al propietari.

 • Economia | Ciutat Vella

El 25 % de comerços de la Barceloneta són basars

L’Observatori Econòmic Eixos ha detectat un procés de vulgarització als comerços de la Barceloneta. Ho diuen perquè han vist que s’hi han instal·lat molts basars. A més, el fenomen es veu agreujat perquè hi ha poca varietat d’altres tipus d’establiments. Segons Eixos, la Barceloneta està per sobre la mitjana de Barcelona en el nombre de basars, ja que suposen un 25,6 % de botigues. Diuen que això es produeix per la presència de turisme de baix cost, que demana aquest tipus de locals.

 • Sants - Montjuïc

Una jove ciclista mor en xocar amb un taxi al Paral·lel

imatge titol

Una noia de 23 anys ha mort en un accident de trànsit que s’ha produït de matinada, a les 4.22 h, al pas de vianants situat davant del número 17 de l’avinguda del Paral·lel, una mica més avall de la benzinera. Han xocat un taxi i la bicicleta en què anava la noia, en sentit Drassanes. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat diversos efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i de la Guàrdia Urbana, que a hores d’ara està investigant les causes de l’accident.

 • Ciutat Vella

Com hauria de ser la plaça de George Orwell?

La plaça de George Orwell i la plaça de la Vila de Madrid són dues de les zones de Ciutat Vella considerades d’ordenació singular en el marc de la normativa general de terrasses. Precisament per això l’Ajuntament ja s’ha trobat amb veïns i entitats d’aquests dos espais del Gòtic perquè li traslladin propostes sobre com millorar-los. Mantenint-hi l’activitat de bars i restaurants -amb matisos- algunes entitats confien evitar que es degradin.

 • Ciutat Vella

Amics de la Rambla vol il·luminar Colom cada vespre

imatge titol

L’associació Amics de la Rambla considera “innecessària” la retirada del monument de Colom i fins i tot demana reforçar la seva presència amb més il·luminació entre setmana. Ho ha dit en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’ de BTV ràdio el president de l’entitat, Fermí Villar, que considera que es tracta d’una estàtua que “forma part del col·lectiu de la ciutat”.

 • Societat | Ciutat Vella

Obre amb pros i conters la nova sala de venipunció

El barri de Sant Pere disposa ja d’una sala de venipunció al Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) de Lluís Companys, a Rec Comtal. Segons la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, l’objectiu del nou servei és donar una atenció més completa als drogodependents. Els veïns i els comerciants denuncien que la mesura atraurà molts més usuaris, mentre que les entitats que treballen amb drogodependents asseguren que el servei és molt necessari.

 • Política | Ciutat Vella

Can Seixanta es quedarà al Raval

L’Ajuntament ha arribat a un preacord per comprar el recinte fabril als propietaris per sis milions d’euros. La reforma de l’espai en costarà tres milions més i la intenció és fer-hi un equipament social i habitatges per al barri. El consistori assegura que acompanyarà la dotzena d’entitats que hi treballen actualment, però que decidirà cas per cas quines encaixen en el nou Can 60.

 • Ciutat Vella

El General Lagarto, 100 anys custodiant el barri mariner

Els carrers i places de la Barceloneta es preparen per acollir, un any més, els actes programats per a la Festa Major. Es desconeix amb exactitud l’origen de la festivitat però se sap que alguns dels seus elements més emblemàtics, com ara el General Lagarto i el Canó de la Barceloneta, es van importar de França.

 • Mobilitat | Sants - Montjuïc

Una altra bici blanca

imatge titol

Una bicicleta pintada de blanc i lligada en un fanal de l’avinguda del Paral·lel recorda la darrera ciclista morta a la ciutat en accident de trànsit. Va passar dissabte de matinada, quan la bicicleta va xocar amb un taxi. En plena Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, la comunitat ciclista va reaccionar ràpidament per instal·lar-hi aquesta bici també en memòria de la víctima.

 • Cultura | Ciutat Vella

La 'Carmela', de moment, es queda

L’Ajuntament ha iniciat converses amb l’artista Jaume Plensa perquè l’escultura ‘Carmela’ continuï davant del Palau de la Música. La data límit per arribar a un acord és el 29 d’octubre i mentre durin les negociacions la peça no es mourà de lloc. L’escultura es va instal·lar com a part d’una exposició a l’abril i els veïns de Sant Pere van iniciar una campanya perquè s’hi quedés.

 • Ciutat Vella

El comerç del Raval vol convertir les persianes dels establiments en art urbà

Els comerciants del Raval volen donar una imatge més acolorida i artística als carrers del barri. Per això, han proposat al districte de Ciutat Vella convertir les persianes dels establiments en llenços d’art urbà. La proposta està validada pels 700 socis de la Federació d’Associacions de Comerciants i Entitats del Raval.

 • Societat | Ciutat Vella

Un grup de veïns aturen cinc desnonaments a Ciutat Vella

Una desena de veïns de Ciutat Vella han barrat el pas de la comitiva judicial a cinc immobles de Ciutat Vella durant el matí d’aquest divendres. D’aquesta manera han evitat que es desnonessin cinc famílies. La regidora del districte, Gala Pin, ja va advertir d’aquests desnonaments aquest dijous mitjançant una piulada i va demanar la col·laboració veïnal per aturar-los.