• Ciutat Vella

Reurbanització del carrer del Comerç

La Comissió de Govern ha aprovat inicialment el projecte executiu de reurbanització del carrer del Comerç, en el tram comprès entre la plaça Comercial i l’avinguda del Marquès de l’Argentera, al districte de Ciutat Vella. Amb un pressupost de 978.600 euros, s’hi preveu una plataforma única, amb trànsit de baixa intensitat i pacificada, que prioritzarà l’ús dels vianants.

 • Ciutat Vella

L'Escola de Salut del Raval es fa gran

L’Escola de Salut de Gent Gran del Raval arriba enguany a la tercera edició. Cada dijous s’hi fan sessions d’aprenentatge i de relació per a persones majors de 65 anys amb l’objectiu de promoure un envelliment actiu.

 • Societat | Ciutat Vella

Els temporals es mengen les platges

Els últims temporals de mar i el vent del nord que ha bufat els darrers dies han passat factura a la sorra, que ha desaparegut pràcticament en algunes platges, com la de la Barceloneta. En aquesta època hivernal no hi ha reposició de sorra i, com a conseqüència, les dutxes i els xiringuitos han quedat arran d’aigua.

 • Societat | Ciutat Vella

14 denúncies al dia per furts

El Grup de Delinqüència Urbana (GDU) de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Ciutat Vella ha investigat per furt més de 5.000 persones durant el 2016, moltes d’elles reincidents. Aquesta unitat especialitzada la integren 30 agents seleccionats expressament per lluitar contra els furts a la zona amb més afluència de turistes.

 • Ciutat Vella

Veïns i entitats del Gòtic reclamen que el Borsí sigui només per a ús públic

La plataforma El Borsí per al Barri no vol perdre l’antiga seu de l’Escola d’Arts i Oficis. Tot i que fa uns dies s’ha sabut que l’edifici l’ha comprat l’Ajuntament, algunes informacions apunten que els equipaments públics compartirien espai amb la seu de la Fundació Jaume Bofill. Les entitats, diuen, no estan disposades a renunciar a cap metre quadrat.

 • Ciutat Vella

En llançadora fins a l'Hospital de l'Esperança

Des d’aquest dilluns i fins al 8 de març un bus llançadora traslladarà de franc usuaris de l’Hospital del Mar a l’Hospital de l’Esperança. Es tracta de persones que han estat derivades del centre per les obres que es fan a l’hospital de la Barceloneta. Des d’ERC celebren la implantació d’aquesta línia i demanen una millora en la senyalització de les parades.

 • Ciutat Vella

Mescladís, premi del Consell Municipal d'Immigració de Barcelona

L’entitat Mescladís ha trobat en la cuina l’eina perfecta per ajudar a la inserció laboral de persones nouvingudes sense papers i ajudar-les així a aconseguir regularitzar la seva situació al país. Aquest treball li ha valgut el reconeixement per part del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona, que li ha entregat un premi.

 • Societat | Ciutat Vella

Els veïns fan pinya pel no a una gestió privada al Borsí

Aquest dijous entitats i veïns han assistit a una assemblea als peus del Borsí. Defensen que l’antiga Escola d’Arts i Oficis ha de ser totalment autogestionada. Aquesta reivindicació, impulsada per la plataforma El Borsí per al Barri, arriba després d’unes informacions que asseguraven que el consistori tenia emparaulat un acord amb la Fundació Jaume Bofill per compartir l’espai amb els veïns. El dia 25 l’entitat té prevista una reunió amb la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

 • Política | Ciutat Vella

Irregularitats en el futur hotel de Drassanes?

Entitats veïnals i socials de Ciutat Vella s’han plantat contra l’hotel de luxe de la cadena Praktik que s’ha de construir dins el perímetre de les Drassanes Reials. Des de la plataforma Salvem les Drassanes han denunciat irregularitats tècniques en la tramitació urbanística del futur establiment. El manifest que rebutja l’hotel ja té 70 entitats i 400 persones adherides.

 • Ciutat Vella

L'edifici del Reial Cercle Artístic ara més sostenible, modern i adaptat a tothom

El Reial Cercle Artístic ha reestrenat tallers de dibuix, de gravat i la terrassa. Són símptomes visibles de la finalització de la segona fase de les obres de remodelació de l’edifici, l’antic Palau Pignatelli. Ara, queda pendent obrir una nova terrassa i renovar-ne l’àrea administrativa.

 • Ciutat Vella

Memòria històrica a la Casa de la Barceloneta 1761

L’exposició “Miquel Pedrola. Del vestigi a la memòria” explica la lluita de l’historiador Daniel Cortijo i dels veïns de la Barceloneta per salvar un grafit de la Guerra Civil dedicat al republicà Miquel Pedrola. La mostra també serveix per fer una reflexió sobre la memòria històrica.

 • Ciutat Vella

Els desitjos del Casal dels Infants per al 2017

El Casal del Infants demana integrar nens d’altres barris a les escoles del barri i facilitar la inserció laboral dels joves extracomunitaris que no estan regularitzats. Dos punts que consideren prioritaris per millorar la convivència al Raval durant el 2017.

 • Cultura | Ciutat Vella

Un pessebre incomprès

Han necessitat quatre mesos de feina per crear-lo, dues setmanes per instal·lar-lo i, en canvi, només dos dies per fer-lo desaparèixer. Els artistes olotins Toti Toronell i Quim Domene han començat a desmuntar les nou boles gegants que han format part del pessebre de l’Ajuntament. Diuen que l’experiència ha estat “bona”, tot i que potser molta gent no ha entès la proposta i per això ha provocat un cert rebuig.

 • Cultura | Ciutat Vella

Nadales de l'Orfeó al cor de la ciutat

‘Fum, fum, fum’, ‘El noi de la mare’ o ‘Els àngels de la glòria’ són algunes de les nadales que han interpretat els cantaires de l’Orfeó Català a la plaça del Rei. Aquest concert s’ha convertit en una tradició des de fa sis anys i és una oportunitat per gaudir de la música coral en un format gratuït i obert a tothom.

 • Ciutat Vella

Sínia tanca el 25è aniversari amb fotos

25 fotografies i 25 paraules serveixen per explicar els 25 anys de vida del Centre Ocupacional Sínia i tanquen els actes que s’han fet al llarg del 2016 per commemorar aquest aniversari. Aquesta mostra s’ha elaborat com un recorregut, sense seguir cap ordre cronològic ni tampoc destacant cap fet rellevant. La intenció és mostrar moments viscuts a l’entitat i es destaquen les persones que hi participen.