• Ciutat Vella

Joves del Raval guanyen el primer premi del concurs de curtmetratges Kabua

‘A dos caras’ ha guanyat el primer premi del concurs de curtmetratges Kabua, dotat amb 1.000 euros. L’han fet adolescents i joves de l’Associació Educativa Integral del Raval, que volien parlar sobre l’assetjament escolar.

 • Política | Ciutat Vella

Escletxa per aturar un hotel de les Drassanes

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha anunciat que han suspès els tràmits per continuar el projecte de construcció d’un hotel de la cadena Praktik al Raval, tocant a les Drassanes. Sanz ha argumentat que els solars on s’aixecaria l’edifici estan situats just davant d’elements patrimonials com el baluard i la muralla medieval de la ciutat i ha sol·licitat a la Generalitat la protecció de l’entorn de les Drassanes. El futur de l’hotel està ara a mans del govern català.

 • Economia | Ciutat Vella

El Mercat de Mercats torna amb èxit

La fira gastronòmica Mercat de Mercats celebra la setena edició promocionant la gastronomia local i els productes de proximitat. La fira, situada a l’avinguda de la Catedral, també pretén apropar els principis bàsics de l’alimentació saludable als visitants. El mercat obrirà fins a les 21 h d’aquest diumenge.

 • Societat | Ciutat Vella

Hoffman, Ibáñez, Tot Raval i Las Golondrinas, ramblistes d'honor

El conseller delegat del GSMA, John Hoffman; el dibuixant i creador de Mortadel·lo i Filemó, Francisco Ibáñez, la Fundació Tot Raval i Las Golondrias han recollit aquest dimecres els guardons Ramblistes d’Honor. Els premis, que cada any lliura l’associació Amics de la Rambla, han volgut reconèixer la seva tasca de difusió i promoció de la ciutat de Barcelona.

 • Ciutat Vella

Veïns del Gòtic volen la plaça de Sant Miquel lliure de cotxes

El Gòtic és un dels barris de Ciutat Vella amb menys espais d’ús públic. La plaça de Sant Miquel, juntament amb la plaça de George Orwell, és un dels pocs llocs d’estada dels veïns. Actualment, però, consideren que en aquesta plaça hi conviuen massa elements, com ara aparcaments de tota mena de vehicles i terrasses. Per això en reclamen canvis.

 • Cultura | Ciutat Vella

L'exposició del Born, vista pel seu comissari

Manel Risques fa un repàs del contingut de l’exposició “Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà”. La mostra pretén fer reflexionar sobre la permissivitat amb els símbols del franquisme a la ciutat i la banalització de la dictadura en democràcia.

 • Economia | Ciutat Vella

Ikea aterrarà al Born però només nou dies

L’empresa sueca Ikea ha anunciat l’obertura d’una “pop-up” de dimensions reduïdes del 21 al 29 d’octubre al número 17 del carrer del Comerç, al Born. La coneguda casa de mobles i decoració vol d’aquesta manera celebrar els 20 anys de la seva arribada a Catalunya, quan va obrir la primera botiga a Badalona.

 • Societat | Ciutat Vella

Operació policial en una associació cannàbica

imatge titol

La Guàrdia Urbana ha precintat un local d’una associació cannàbica que no tenia llicència municipal a Ciutat Vella i que la policia sospita que era un important punt de distribució de marihuana. L’entrada al local es va produir divendres passat al migdia i un home va quedar detingut per un presumpte delicte contra la salut pública.

 • Economia | Ciutat Vella

Ikea inunda el Born

Divendres va obrir la botiga efímera d’Ikea al número 17 del carrer del Comerç, a tocar del Born. La marca sueca celebra els 20 anys de la seva arribada a Espanya amb aquesta botiga i una altra al Rastro madrileny, on fins dissabte vinent ofereixen articles diferents dels que es troben als seus hipermercats del moble. Volien acostar-se als clients ni que fos només durant una setmana i, pel que sembla, ho han aconseguit, perquè aquest dissabte ja s’han vist llargues cues al carrer del Comerç per entrar-hi.

 • Ciutat Vella

L'Orfeó Català, 125 anys promovent la catalanitat

L’Orfeó Català celebra enguany 125 anys de vida. Fundat a finals del segle XIX per Lluís Millet i Amadeu Vives, ha funcionat sempre seguint els valors de participació social, de catalanitat i d’excel·lència.

 • Ciutat Vella

Las Golondrinas, noves ramblistes d'Honor

Las Golondrinas, una empresa fundada el 1888 per tres famílies, continua des de llavors en mans de les mateixes famílies. Tres generacions han estat les responsables de mantenir aquest element de la Rambla, que, per a molts barcelonins, ha representat el primer contacte amb un vaixell en moviment. Aquest 2016 han estat guardonats amb el premi Ramblistes d’Honor.

 • Societat | Ciutat Vella

La Fundación Francisco Franco denunciarà l’Ajuntament per la pèrdua del cap del dictador

imatge titol

La Fundación Francisco Franco també ha volgut opinar sobre l’exposició de l’estàtua eqüestre del dictador a El Born Centre de Cultura i Memòria. En un comunicat penjat al seu web asseguren que l’Ajuntament està sometent l’estàtua de Franco a un “aquelarre bàrbar” i afegeixen que emprendran accions legals contra el govern municipal per haver perdut el cap de l’escultura. Han incomplert, diuen, el deure de l’Administració de custodiar aquest monument públic “d’interès cultural i artístic”.

 • Economia | Ciutat Vella

Ciutat Vella congela un any les llicències d'activitat pública

El districte de Ciutat Vella ha acordat suspendre la concessió de llicències per obrir nous locals destinats a la restauració, el comerç o el turisme a tot el districte. La suspensió, que té vigència d’un any prorrogable a un màxim de dos, s’ha acordat per iniciar una revisió del pla d’usos que reguli “l’oci nocturn” i treballi per a una “economia diversificada”, segons ha afirmat la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin.

 • Ciutat Vella

Raval km0, una iniciativa per fomar i donar feina a veïns del barri

Un vintena de persones sense feina del Raval participen en la segona edició de Raval km0. 10 ho han fet en un taller de disseny gràfic i nou en un de serigrafia. Alguns dels que hi participen tindran feina durant un temps en la fabricació de llums de Nadal i bosses de la compra que es repartiran entre les botigues del barri.

 • Ciutat Vella

Set embarcacions culturals, construïdes al Museu Marítim

El Museu Marítim de Barcelona s’ha convertit durant una setmana en un taller singular. Persones provinents de fins a 10 països diferents han participat en Teixint cultures i han construït set embarcacions que, després d’exposar-se al museu, viatjaran a Alemanya. La iniciativa europea vol establir lligams interculturals a través de la creació artística en equip.