La colla castellera de catalans a Madrid comença a tenir forma. El secretari general de l’entitat, Josep Ramon Casas, ha anunciat aquest dilluns en una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, de BTRàdio, que la nova colla castellera farà el primer assaig el divendres 3 de febrer. Ho farà amb una sessió per repassar els passos bàsics abans de fer un castell: com col·locar-se una faixa, quina és la indumentària necessària o quines tècniques cal saber per pujar un pis a sobre de l’altre.

“L’objectiu és començar de zero”, ha dit Casas. Però el cert és que el projecte ha agafat embranzida després de la primera reunió per constituir-se, que ha tingut lloc dissabte, 21 de gener, i ja té d’entrada una based’ entre 50 i 70 persones interessades. L’entitat espera aglutinar gent de totes les edats, amb experiència o sense, i fer créixer la base social de manera progressiva. El Cercle Català de Madrid ha trobat la complicitat de l’escola Decroly, un centre educatiu privat de Madrid, que els cedirà el gimnàs del col·legi per fer-hi els assajos.

La nova colla castellera encara no té nom ni ha decidit el color amb què es vestirà i, segons Josep Ramon Casas, s’ha obert “un període de pluja d’idees” per definir la identitat de la colla paral·lelament als primers assajos. L’entitat també està en converses amb un agrupament escolta de catalans a Madrid per integrar-los en la colla i tenir el gruix de canalla necessari per als pisos superiors.

El projecte es va posar en marxa el mes de desembre per l’interès creixent pels castells entre la comunitat catalana resident a la capital de l’estat. L’objectiu del Cercle Català de Madrid era configurar la colla i fer una primera exhibició abans d’acabar l’any 2017.