Actualment el carrer del Comerç té dos carrils, un dels quals de servei amb funcions de càrrega i descàrrega. També hi ha aparcament per a persones amb discapacitat i contenidors a part de les voreres. La proposta que ha presentat ara l’Ajuntament per reurbanitzar el tram final del carrer del Comerç, entre la plaça Comercial i l’avinguda del Marquès de l’Argentera, consta d’una plataforma única, pacificada i amb trànsit de baixa intensitat, que crearà un espai molt més permeable per al vianant.

D’aquesta manera es vol donar continuïtat i consolidar la reurbanització executada als entorns del Born. Amb la pacificació d’aquest tram de carrer, de 1.734 metres quadrats de superfície, esdevindrà una zona de passeig i d’esbarjo on es prioritzarà l’ús dels vianants. Per tot això, es generarà un espai amable i d’estada amb verd, ombra, bancs i elements lúdics.

Per tal de generar un nou caràcter a la zona i dotar d’ombra aquest espai urbà, s’ha previst la plantació d’una petita arbreda no regular, uns parterres vegetals al pla de paviment i un gran parterre de sauló. Els arbres elegits són de port mitjà i fulla caduca que donaran ombra a l’estiu.

Rehabilitació del paviment original

En les obres fetes fins ara a la zona s’ha constatat que el paviment de llamborda original es conserva sota l’asfalt. Per això, ara que es farà l’enderroc dels paviments existents, es rescataran aquestes llambordes originals, de manera que s’aconseguirà reproduir el traçat dels antics carrers i convertir-lo en un vehicle de transmissió de memòria veïnal. En les zones en què no existeix aquest paviment antic, s’hi sumaran noves peces de granit.

Tot plegat tindrà un cost de 978.600 euros. Es preveu que les obres comencin al maig i finalitzin a l’octubre d’aquest 2017.