La plataforma El Borsí per al barri vol que l’antiga seu de l’Escola d’Arts i Oficis, buida des de fa 8 anys, sigui l’equipament cultural i social que el barri necessita i, per això, rebutja cap ús compartit amb una entitat privada. TERESA CAJA, plataforma El Borsí per al barri “Perquè és com unes engrunes. No és que estiguem en contra del Bofill, ni de ningú. El que no volem és privatització gens, o sigui, volem una cosa nostra, del barri.” La plataforma creu que la manca d’espais públics no se soluciona amb els 800 metres quadrats que l’Ajuntament els cediria. La resta, fins arribar als 3.500 serien per una activitat privada. Això no satisfà la plataforma que ja té clars altres usos. MARTÍ CUSÓ, plataforma El Borsí per al barri “El projecte d’un casal de joves autogestionat, el projecte d’espais d’encontre, d’espais musicals, d’espais de cultura comunitària creada del del veïnat i no per consumir-la que d’això ja en tenim molts espais al barri i per tant pensem que és un tema de valentia.” El futur del Borsí, segons fonts municipals, encara no està decidit. Per això la plataforma els ha demanat que no signin cap conveni amb ningú sense parlar amb ells i que els possibilitin l’entrada a l’edifici per poder elaborar un projecte.

Veïns i entitats del Gòtic, agrupats en la plataforma El Borsí per al Barri, fa anys que reclamen l’antiga seu de l’Escola d’Arts i Oficis de Catalunya, la Llotja per al barri. Informacions que apunten que aquest edifici podria ser la seu de la Fundació Jaume Bofill a canvi que l’entitat assumeixi el cost de la rehabilitació de l’immoble han aixecat les alarmes de la plataforma.

L’Ajuntament, segons fonts de la plataforma, destinaria 800 metres quadrats a equipament públic, i la resta de l’edifici, 2.700 metres quadrats, a la fundació. Això ha provocat el rebuig de la plataforma.

L’edifici fa vuit anys que està tancat i fins fa poques setmanes era de la Generalitat tot i que aviat serà municipal. L’immoble és encara legalment de la Generalitat i passarà a ser municipal quan es formalitzi el canvi d’escriptura. L’edifici està vigilat les 24 hores del dia amb tres torns de dues persones. Aquesta vigilància ha suposat, des del maig passat, un cost de 160.000 euros fins ara pagats per la Generalitat. Quan sigui municipal si es manté la vigilància el cost l’haurà d’assumir l’Ajuntament.