A Barcelona hi ha més de 750 "start-ups" tecnològiques. Una xifra que representa el 28 % del total que hi ha a l'estat espanyol. La ciutat evoluciona amb bona nota a Europa dins l'ecosistema dels emprenedors digitals. Actualment, ja és la cinquena més potent només superada per Londres, Berlín, París i Amsterdam. ALEIX VALLS, director general de la Fundació Mobile World Capital "Barcelona està molt ben posicionada respecte al que serien els 'hubs' d'innovació europeus. Nosaltres visualitzem que els propers anys hi haurà quatre-cinc ciutats que marcaran un salt qualitatiu i definiran l'agenda de la innovació digital a Europa. Barcelona té totes les condicions per ser una d'aquestes ciutats sens dubte." Per àmbits, aquestes empreses barcelonines es dediquen en primer lloc al comerç electrònic, seguit del sector mòbil, les solucions empresarials, les xarxes i estratègies socials i, també, el turisme. Per posar en comú el sector i ser un aparador dels qui emprenen, fa quatre anys va néixer el Four Years from Now. La trobada se celebra en el marc del Mobile World Congress i enguany es farà del 27 de febrer a l'1 de març. En aquesta quarta edició volen atraure un 60 % més de visitants i arribar als 20.000 assistents. ESTEBAN REDOLFI, director del 4YFN "L'ecosistema de Barcelona està cada vegada més madur i més fort però alhora necessita constantment la connexió amb altres, que està passant a Londres, Tel Aviv, Xangai. I nosaltres a poc a poc construïm aquest pont i busquem fer-lo cada vegada més gran i nombrós." El creixement del certamen també implica que Barcelona continuï liderant l'emprenedoria digital. Les empreses emergents de la ciutat capturen el 56 % de la inversió que hi ha Espanya, la majoria de la qual és estrangera.

Segons l’informe Startup ecosystem overview, impulsat per la fundació Mobile World Capital, Barcelona és la cinquena ciutat europea que concentra més emprenedoria tecnològica. Els experts apunten que la ciutat té empreses emergents prou madures com per mantenir aquesta posició en el futur. “Tenim un ecosistema ric, dens i profund”, ha afirmat Aleix Valls, director general de la fundació Mobile World Capital.

Segons Valls, en un període de quatre anys, hi haurà cinc ciutats que es convertiran en “hubs tecnològics” que marcaran un salt qualitatiu respecte de la resta i definiran l’agenda de la innovació digital a Europa. “Barcelona té totes les condicions per ser una d’aquestes ciutats però no ens podem despistar”, ha assegurat. Les empreses emergents digitals de la ciutat capturen el 56 % de la inversió que hi ha Espanya, la majoria de la qual és estrangera. També es on produeixen el 48 % de les operacions en àmbit estatal com ara fusions o adquisicions.

La quarta edició del 4YFN, la més internacional

Per posar en comú el sector, fa quatre anys va néixer el 4 Years from Now (4YFN). La trobada se celebra en el marc del Mobile World Congress i enguany es farà del 27 de febrer a l’1 de març. En aquesta quarta edició volen atreure un 60 % més de visitants i arribar als 20.000 assistents. Segons Esteban Redolfi, director del 4YFN, una de les temàtiques més en voga i que es tractaran al certamen són els “xat-bots”, els serveis de conversa robotitzada que cada cop ofereixen més empreses.