Són part de l'equip humà de Mescladís i estan satisfets perquè han obtingut el premi del Consell Municipal d'Immigració de Barcelona per la feina duta a terme en l'àmbit de la immigració. Van néixer el 2005 amb l'objectiu d'ajudar a regularitzar la situació dels nouvinguts sense papers. MARTÍN HABIAGUE, director de Mescladís “Generar un impacto positivo en la gestión de las migraciones y trabajar con colectivos sin derechos para, a partir de una formación y ofertas de empleo, poder otorgar derechos a vecinas y vecinos que viven hoy día en la exclusión.” La cuina és l'eina que utilitzen per inserir laboralment persones migrades. Ho fan a través del programa Cuinant oportunitats, amb itineraris formatius per a ajudants de cuina i cambrers. La formació també inclou altres aspectes. MADALENA MARINHO, responsable de Cuinant oportunitats “No sólo les enseñamos a manejar el cuchillo o a llevar una bandeja, en el caso de los camareros, pero trabajando también con terapeutas, yo trabajando con ellos, les enseñamos cómo manejar sus emociones, cómo gestionarlas.” Per Cuinant oportunitats passen cada any uns 80 alumnes. Durant el 2016 un 35 per cent dels assistents van aconseguir feina.

L’entitat Mescladís ha guanyat el premi del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona per la feina duta a terme en l’àmbit de la immigració. Des del 2005, aquesta associació treballa per aconseguir la inserció laboral d’immigrants sense papers o d’altres col·lectius en risc d’exclusió social. Ho fan a través de la cuina, formant la gent en el sector de l’hostaleria i la restauració. L’entitat té des dels inicis amb la complicitat del sector, ja que aconsegueixen la inserció laboral formant-los en tasques que tant els restaurants com els hotels de la ciutat necessiten.

Mescladís té un programa anomenat Cuinant oportunitats, en què a través de diferents itineraris formatius prepara persones nouvingudes, la majoria sensepapers i del continent africà, com a ajudants de cuina o cambrers. Però a més de Cuinant oportunitats, l’entitat també ofereix tallers de cuina oberts al públic. Es fan tallers de tota mena i per a tots els col·lectius. Pel projecte hi passen cada any uns 80 alumnes. Durant el 2016 un 35 % dels assistents van aconseguir feina.