Laura: "He vingut a donar la carta al patge reial perquè es compleixin els meus desigs i em puguin portar algun regal. El meu desig ha estat els nens que estan en guerra que puguin tenir carinyo i un regal per reis." Inés: "Cualquier cosa que me traigan me gustará." Guillem, coordinador del casal de joves Calassanç de Ciutat Vella: "Sempre ens agrada perquè és un patge diferent i veuen el mar, pugen a un vaixell i crec que els nanos són molt agraïts i els agrada. Aprofitem aquests dies de festa per fer tallers relacionats amb el Nadal, amb les festes nadalenques i ells elaboren la carta."

Aquest vaixell històric, que va ser el primer a ser restaurat i recuperat pel Museu Marítim, s’ha convertit en un dels punts emblemàtics de recollida de cartes per a Ses Majestats a la ciutat de Barcelona. L’any passat entre 4.000 i 5.000 persones es van acostar fins al Moll de la Fust, al Port Vell, per entregar la carta als Rreis i conèixer-ne els ajudants en aquest lloc tan emblemàtic. Els patges parlen amb els nens i els pregunten si s’han portat bé.

Alguns aprofiten l’ocasió per fer activitats relacionades amb els desitjos. És el cas del Casal de Joves Calassanç, de Ciutat Vella, que ha portat un grup nombrós de nens al pailebot Santa Eulàlia. La Laura, una d’elles, ha explicat que el seu desig és que els nens que estan en guerra puguin tenir afecte i un regal per Reis.

Aquest any els més petits poden entregar les seves peticions des de les 10.30 fins a les 19.30 h ininterrompudament. El dia 4 de gener en serà l’últim. L’endemà, l’embarcació servirà perquè Melcior, Gaspar i Baltasar arribin a Barcelona preparats per fer la cavalcada i portar tots els regals a les cases dels barcelonins. Altres punts de recollida de cartes reials a la ciutat són la plaça de Catalunya o la fàbrica Fabra i Coats, entre d’altres.