Podria ser l'última vegada que aquests petits pugen en poni al Parc de l'Oreneta. Al setembre, l'Ajuntament va notificar al propietari del Poniclub que havia de tancar perquè l'activitat ramadera no està permesa a Barcelona. Després de 22 anys en funcionament, en Juan Carlos, responsable de l'espai, es nega a deixar-ho. JUAN CARLOS DOCAL, responsable del Poni Club de Barcelona "El parc de l'Oreneta és un parc forestal no és un nucli urbà. Això és el que els hem argumentat en els escrits que hem fet." Per tal d'evitar el tancament, el Juan Carlos va presentar al·legacions contra la decisió del consistori i va intentar posar-s'hi en contacte dues vegades més, però assegura que no ha rebut resposta. Malgrat que la data límit per cessar l'activitat és avui, insisteix que continuarà obert fins que no hi hagi una resolució de l'Ajuntament. En cas que la via adminsitrativa no sigui suficient, des del club preveuen anar per la via judicial i presentar un recurs. "És una lástima porque es un parque verde donde vienen muchos niños. Nosotros hace dos años que venimos regularmente." "Em sembla malament perquè és un espai verd on els nens poden jugar." El Poniclub no és l'únic espai afectat del parc de l'oreneta. L'ajuntament també va ordenar tancar aquest restaurant que de fet ja fa unes setmanes que ha abaixat la persiana. En aquest cas fonts municipals diuen que els serveis que oferien no es correponien als que es poden oferir en un parc. En aquest cas, l'Ajuntament obrirà un concurs públic per decidir el futur d'aquest espai.

Al setembre el Juan Carlos Docal, responsable del Poni Club, va rebre una notificació de l’Ajuntament en què s’explicava que tenia fins al 31 de desembre de 2016 per tancar l’espai. Segons fonts municipals, es tracta d’una incompatibilitat amb la normativa municipal, ja que l’activitat del club està qualificada com a explotació ramadera, i a Barcelona no està permesa.

Per tal d’evitar el tancament, Docal va presentar al·legacions i va intentar contactar amb l’Ajuntament dues vegades més però no va rebre resposta. Una situació que qualifica de “silenci administratiu”. Malgrat la notificació de l’Ajuntament, el Poni Club tornarà a obrir portes dilluns i continuarà amb l’activitat fins que no hi hagi una resolució administrativa. Un cop esgotada aquesta via, Docal es planteja presentar un recurs judicial per tal d’evitar el tancament del club. “L’espai és al Parc de l’Oreneta, que és una zona forestal, no urbana”, defensa.