El Circ d’Hivern de l’Ateneu Popular 9 Barris gira aquest any entorn un tema molt actual: la fugida. Sobre l’escenari trobem personatges que fugen a través del mar, en tren, per aire i, fins i tot, per damunt de tanques. Migracions que omplen les notícies i que, com el títol de l’espectacle, acaben convertint els refugiats en invisibles. JOAN ARQUÉ, codirector del 21è Circ d’Hivern Invisibles “A vegades per sobreinformació i inacció, acaba fent invisible aquest fenomen, és a dir, pots veure-ho tranquil·lament mentre dines, mentre menges, acaba sent innocu, ja no sorprèn ningú.” L’espectacle d’enguany ofereix menys humor però més poesia i gran varietat de disciplines de circ. S’ha mimat l’ambientació i la música en directe guia l’aventura dels diferents personatges en la seva fugida del món exterior i també de l’interior, de les pors de cadascú. JORDI SERRA, artista del 21è Circ d’Hivern Invisibles “Hem fet cadascú la seva interpretació del que seria la seva fugida. Quan vam començar la creació va ser molt nostre, què era important per a nosaltres, i vam treballar aquest material. I què ens enduríem nosaltres. I cadascú va aportar un llibre o coses importants que t’han marcat a la vida.” Els personatges emprendran el seu viatge durant 21 funcions, entre el 17 de desembre i el 22 de gener.

L’espectacle ‘Invisibles‘ és l’aposta nadalenca que ofereix l’Ateneu Popular 9 Barris a partir de dissabte, 17, i fins al 22 de gener. L’obra combina diferents tècniques circenses amb la música en directe i una bona ambientació per construir escenes poètiques i inspiradores. El muntatge convida a la reflexió sobre el concepte de la fugida i el que es deixa enrere. Es tracta d’una proposta dirigida a tots els públics, recomanada a partir de cinc anys.

L’obra ha estat creada sota la direcció de Joan Ramon Graell i Joan Arqué per a la cita més esperada de l’Ateneu. Sobre l’escenari trobem cinc artistes en constant moviment: Blai Juanet, Griselda Juncà, Jordi Serra, Tomeu Amer, Deborah Cobos, guiats per les melodies en directe del músic Marc Sastre. Tots plegats han investigat sobre el concepte de fugida, no només en els termes bèl·lics o de conflicte que ens arriben pels mitjans de comunicació i que han acabat convertint en invisibles els refugiats, sinó també en un concepte de fugida de les pors, la soledat o les responsabilitats.