Càritas Diocesana de Barcelona alerta que ja està notant l'increment dels preus del lloguer a la ciutat. SALVADOR BUSQUETS, director de Càritas Diocesana de Barcelona "No només ho notem, sinó que ens preocupa. Ens preocupa molt." La diòcesi gestiona 400 habitatges de lloguer social, però no són suficients i per això demana ajuda a administracions i a entitats financeres. Darrerament, però, la resposta sempre és la mateixa. SALVADOR BUSQUETS, director de Càritas Diocesana de Barcelona "Des de fa mesos, sempre que des de Càritas demanem un habitatge per atendre les necessitats d'habitabilitat de la gent que està a Càritas sempre està tot ple. No aconseguim més habitatges." Per això reclamen un increment del parc de lloguer social. També que s'acceleri la creació d'una renda de ciutadania i que es facin polítiques d'ocupació que fomentin sous dignes. Peticions que han fet en la presentació d'un informe que revela que els recursos destinats per Càritas a alimentació s'han multiplicat per quatre des de l'inici de la crisi. L'arquebisbe Joan Josep Omella fa una petició. JOAN JOSEP OMELLA, arquebisbe de Barcelona "Un compromís més gran amb els pobres. Nadal, temps de compromís amb la fragilitat i amb els pobres." En el mateix acte s'ha volgut donar impuls a la Targeta Barcelona Solidària, creada fa dos anys, que permet que les persones sense recursos puguin fer compres als comerços, en comptes de rebre els aliments en espècies. Per això demanen a la ciutadania que faci aportacions econòmiques i al comerç que faci descomptes als qui la portin.

“A Barcelona hi ha molta demanda d’habitatge i el lloguer està pujant molt. És clar que ens preocupa, ens preocupa molt”. Així s’ha expressat el director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets. La diòcesi gestiona 400 habitatges de lloguer social, però no en tenen prou i han de demanar ajuda a les administracions. Asseguren, però, que “des de fa mesos, sempre que demanem un habitatge per atendre les necessitats de la gent que atenem ens diuen que no en tenen. No aconseguim més habitatges“.

L’increment del parc de lloguer social és una de les demandes que l’entitat ha fet a les administracions. També la creació de la renda garantida de ciutadania i unes polítiques d’ocupació que fomentin sous “per viure amb dignitat” (un de cada quatre treballadors a Catalunya cobra el salari mínim, o menys).

Les peticions les han fetes en la presentació de l’informe Fràgils, l’alimentació com a dret de la ciutadania, que apunta que els recursos destinats per Càritas a alimentació s’han multiplicat per quatre des de l’inici de la crisi (si el 2007 s’hi van destinar 500.000 euros, el 2016 han estat 2.085.000). Són uns diners als quals cal sumar enguany 1.866.000 euros dirigits a habitatge, transport o escoles bressol.

La diòcesi de Càritas a Barcelona ha atès aquest 2016 al voltant de 23.000 persones. Són menys que el 2015 però, segons l’entitat, són usuaris més pobres. Per poder seguir ajudant-los i dignificar la seva situació, de cara a 2017 esperen que agafi més impuls la Targeta Barcelona Solidària, que permet que les persones sense recursos puguin fer les seves compres als comerços. Per això demanen a la ciutadania que faci aportacions econòmiques i al comerç que faci descomptes als qui la portin.