Així és com l'Escola Joan Pelegrí ha donat el tret de sortida a la Setmana d'Accions Educatives pel Dret a Migrar. La pancarta l'han feta els mateixos alumnes i volen reivindicar el dret a acollir refugiats. BLANCA CLAVERO, alumna “A veure s'hauria de fer més, clar que sí. Crec que és això, això que estem fent, això que l'escola està fent és molt bo, molt voluntari i molt empàtic per part seva.” Els alumnes de 3r d'ESO també han conegut com és la vida als camps de refugiats grecs. Ho han fet amb l'Adriana, una voluntària de la plataforma Stop Mare Mortum que va viure als camps de refugiats grecs d'Idomeni i Ekocamp. ADRIANA CABECERAN, Stop Mare Mortum Sants, Hostafrancs i la Bordeta “Creiem que és molt important que des de ben petits estiguin al cas del que passa i siguin persones crítiques per poder transformar la societat.” L'escola ha programat activitats de sensibilització durant tota la setmana, com ara una recollida de roba vella per fer banderoles. L'objectiu és que l'alumnat les estengui al balcó de casa i que la reivindicació pel dret a acollir arribi a més gent .

L’Escola Joan Pelegrí, juntament amb 40 entitats més del barri entre centres de lleure, educatius i de formació d’adults, ha preparat una setmana d’accions per reivindicar el dret a migrar i fer una crida als governs per acollir persones refugiades.

Les activitats es faran fins al proper divendres i hi participarà tot l’alumnat de secundària. La primera activitat ha estat la penjada d’una pancarta gegant amb el lema “Volem acollir”. Els alumnes de 3r d’ESO també han rebut la visita de dues voluntàries de Stop Mare Mortum, que van desplaçar-se als camps de refugiats grecs d’Idomeni i Ekocamp. Amb elles han pogut conèixer com és la vida en aquests campaments.

L’alumnat Unesco de l’escola també s’ha mobilitzat i ha posat en marxa una campanya de recollida de roba vella per fer banderoles. Hi estamparan el lema “#volemacollir” i  l’objectiu és que la resta dels estudiants les pengin del balcó i les finestres de casa per estendre encara més la reivindicació del centre educatiu.

Divendres, per tancar aquesta setmana d’actes, tenen programat un minut de silenci a les 12 del migdia per rendir homenatge a totes les persones que han perdut la vida fugint de la guerra o buscant un lloc millor on viure.