La Central del Circ és un espai de creació i formació circense ubicat al Fòrum, que habitualment està tancat al públic general. L’Extended Performance és una oportunitat perquè els barcelonins hi accedeixin i coneguin de primera mà els projectes que s’estan gestant a la casa i descobrir els processos creatius dels artistes que hi treballen.

En aquesta ocasió, han estat dues jornades de portes obertes. A l’escenari s’han presentat les creacions de quatre companyies residents: El lado oscuro de les Flores, Vivian Friedrich i Joan Lavandeira, Zirkus Morsa i La Fem Fatal. Es tracta de projectes contemporanis a mig fer que reflexionen sobre la vida en ple segle XXI, com per exemple la relació de les persones amb els objectes.

L’experiència permet valorar la recepció de les coreografies per part del públic i també que els mateixos visitants interaccionin de forma íntima amb els artistes. Així, aproximen al públic la seva realitat que, segons Jani Torres, director artístic de l’entitat, “és penosa i precària” a Catalunya.

La Central del Circ només obre les portes al públic un parell de vegades l’any, i aquesta cita del mes de desembre ja és tradicional per donar la benvinguda a les festes de Nadal.