La fesomia dels carrers del Camp d’en Grassot podria canviar d’aquí a poc si s’aplica la superilla que el consistori ha previst per a la zona. Encara no s’ha acabat de definir però l’associació de veïns ja n’està recelosa perquè creu que pot afectar negativament el comerç, i qüestionen que aquest sigui el lloc més indicat per projectar-ne una. “Una superilla creiem que seria la mort del poc comerç que ens queda. No som un barri actiu com la Vila de Gràcia. Ens cal aquí?”, es pregunta Josep Serra, president de l’Associació de Veïns del Camp d’en Grassot.

La del Camp d’en Grassot és només una de les vuit futures superilles en projecte, després de la prova pilot de la del Poblenou. Cada una té les seves particularitats i n’hi ha que encara no tenen un perímetre marcat. A Horta-Guinardó ja s’han fet pacificacions, mentre que a Sants-Hostafrancs el projecte és a les beceroles.

A les Corts el canvi ja està en marxa, amb un model diferent que al Poblenou perquè s’ha apostat per assimilar el nivell de la calçada i la vorera sense canviar els sentits de circulació. Aquí la superilla es va començar a implementar el 2014 amb la pacificació d’alguns carrers i ara els veïns demanen que es completi del tot el projecte. “La circulació ha baixat i per a nosaltres és genial. Ara seria bo que l’acabessin”, reivindica Anna Ramón, presidenta de l’Associació de Veïns del Camp Nou.

L’Ajuntament assegura que la intenció és aplicar per fases i de forma consensuada amb els veïns les que hi ha previstes per a un futur.