Abans d’acabar el 2017 Madrid podria tenir una colla castellera. Una part de la comunitat de catalans a la capital espanyola s’està organitzant per fer realitat el projecte que podria començar a funcionar a ple rendiment a partir del mes de setembre.

En una entrevista al programa ‘El matí de Barcelona’, presentat per Sergi Cebrián a BTV Ràdio, el vicesecretari del Cercle Català a Madrid, Josep Ramon Casas, ha explicat que l’interès creixent que han despertat els castells a Catalunya s’ha traslladat a la comunitat catalana que viu a la capital de l’estat.

Ara mateix els impulsors estan en la fase inicial del projecte. Després de contactar amb totes les colles catalanes a través de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya van rebre resposta dels Xics de Granollers que es van mostrar oberts a col·laborar-hi. Un antic membre d’origen cordovès i que ara viu a Madrid s’ha ofert per fer la formació tècnica de la nova colla. Ara estan mirant de sumar tanta gent com puguin al projecte i, de fet, tenen previst fer-ne difusió a les universitats i a altres entitats com, per exemple, el Centre Cultural Blanquerna a Madrid.

El nom i el local d’assaig per decidir

Després de les Festes de Nadal, els responsables de la iniciativa es reuniran per seguir perfilant més detalls de la colla com el nom, els colors que lluiran i el local d’assaig. A hores d’ara estan intentant dur a terme l’activitat en un poliesportiu públic. Mentre no s’aconsegueix la reserva d’aquest espai, els primers assajos es podrien fer a les instal·lacions del Cercle Català a Madrid. S’espera que l’activitat sigui una realitat després de l’estiu.