[Imatge: @M.A]

Pels volts de les set de la tarda, les flames i una visible columna de fum que s’alçava sobre l’antiga fàbrica de Can Batlló han fet sonar l’alerta d’incendi. 11 dotacions dels bombers de Barcelona s’han desplaçat al lloc dels fets, al barri de la Bordeta, per extingir el foc. Han accedit al recinte per la taulada i n’han detectat l’origen, a la nau número 13, que a dia d’avui està abandonada. Per precaució, s’han acordonat els accessos a l’immoble i s’ha tallat el trànsit al carrer de Mossèn Amadeu Oller, i parcialment també al carrer de la Constitució.

Cap a les nou del vespre, l’incendi encara estava actiu però ja anava a la baixa, fins que finalment s’ha extingit a les deu de la nit, tres hores després que es declarés. Els bombers i la guàrdia urbana no hi han trobat ningú a l’interior, però els veïns asseguren a través del WhatsApp de Btv que en aquestes naus en desús hi entra gent sovint.

El president del Centre Social de Sants, Josep Maria Domingo, ha assegurat que, precisament per això, tot apunta que l’incendi ha estat provocat i ho qualifica de “lamentable”. Domingo ha afirmat que els membres de la plataforma de Can Batlló estan molt preocupats i disgustats perquè ja és el quart incendi al recinte i esperen que l’Ajuntament hi posi remei.