El vuitanta per cent d'habitacions d'aquest hotel estan ocupades per aquest primer cap de setmana del pont. Segons els hotelers seran els dies amb més pernoctacions a la ciutat. Coincideixen la primera part del macropont i la celebració del clàssic Barça-Madrid, que ha atret més visitants, especialment al centre. David Coral, director de l'Hotel Catalonia Plaça Catalunya: "Tenim una barreja de turisme internacional, afegit al nacional que ve especialment avui. Aquesta punta que tenim ara fa que tinguem un coixí important d'ocupació. Durant meitat de mes també tenim millor ocupació que l'any passat, per tant molt bones previsions." Durant tots els dies del pont el Gremi d'Hotelers preveu una ocupació del 61 per cent, dos punts per sobre del 59 per cent de l'any passat. Confien que les reserves d'última hora beneficiïn encara més el sector. També els apartaments turístics esperen bons resultats aquests dies. De moment el 65 per cent de les 9.600 places disponibles estan reservades. Segons dades d'Apartur, l'any passat es va arribar al 75 per cent d'ocupació.

Fonts del sector asseguren que aquest pont i Cap d’Any són els dos moments de desembre amb més ocupació. Des del Gremi d’Hotels de Barcelona han registrat un augment de dos punts en les reserves respecte de l’any passat. El 2015 van tenir un 59 % d’ocupació mentre que aquest any està sent del 61 %. A més, preveuen que el pic més alt de reserves serà aquest cap de setmana, coincidint amb el clàssic de futbol Barça-Madrid.

Pel que fa als apartaments turístics, Barcelona ofereix 9.600 places i, de moment, s’ha registrat un 65 % d’ocupació. Una xifra inferior a la de l’any passat, que va ser del 75 % durant el pont. Però des de la patronal d’apartaments turístics, Apartur, preveuen millorar el percentatge amb les reserves d’última hora.

La majoria dels turistes que vénen a Barcelona durant aquest pont són d’altres comunitats autònomes o de països europeus com Itàlia, França, Alemanya i Gran Bretanya.