La platja per a gossos a la ciutat va iniciar-se com una prova pilot el 19 de juliol a la platja de Llevant, i va durar fins al 25 de setembre. Durant aquests 90 dies, l’Ajuntament va fer controls de qualitat i, amb els resultats, s’ha decidit tirar endavant la proposta l’estiu que ve. El consistori ja va fer un balanç positiu a finals del mes d’agost de la platja per a gossos, i al final de la prova ja l’havien utilitzat més de 13.000 gossos. Ara, amb els resultats dels controls de la qualitat de l’aigua -se n’han fet 44- i la sorra —se n’han fet 240—, s’ha decidit continuar obrint aquest espai durant els mesos d’estiu.

Segons el comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament, Frederic Ximeno, només hi ha hagut petites alteracions a la sorra que es podrien solucionar, per exemple, deixant de remullar la sorra, una acció que s’havia fet durant la prova pilot però que s’ha vist que era contraproduent. Quant a l’aigua, els controls també han estat favorables.

Enguany la platja per a gossos ha estat de 1.250 metres quadrats de la platja de Llevant i, de fet, alguns dies es van produir aglomeracions i cues per poder accedir-hi, ja que tenia un aforament limitat de 100 animals. Precisament aquesta qüestió, el perímetre dedicat als gossos, es manté en un interrogant de cara a l’estiu que ve, ja que l’Ajuntament es planteja ampliar l’espai per incrementar l’aforament o per millorar la comoditat dels que l’utilitzen. La decisió es prendrà en les properes setmanes.

Alguns veïns van oposar-se a aquesta prova pilot que ara perdurarà a la platja de Llevant. No entenien perquè s’havia escollit la platja i volien que es replantegés el projecte perquè creuen que aquesta platja s’omple molt durant l’estiu.