"Aprofitem tots els dies que hi ha de festa i de pont. O sigui que fem un aqüeducte i marxem els deu dies que hi ha a Sudàfrica, a passar uns bons dies de festa abans del Nadal." "Vamos a Holanda y vamos a estar unos días ahí descansando con la familia. Y bueno, como siempre, típico puente." "Vaig amb els quatre amics cap a Amsterdam. Aprofitem ara el cap de setmana perquè la setmana que ve ens toca treballar. Això del pont no existeix per nosaltres!" "Caminar per aquí i veure això no és gaire agradable. Suposo que els seus motius deuen tenir però ara mateix no és gaire agradable caminar així." "He sentit que és algun tipus de vaga, però no sé perquè està tot així. No era així quan vaig arribar uns dies enrere. No sé què ha passat."

Bona part dels usuaris que aquesta tarda s’han acostat a l’aeroport ho han fet conscients de la vaga, i calculaven quins podien ser-ne els efectes; però s’han sorprès en veure’ls: “Això és una vergonya. La imatge que estem donant de Barcelona és una imatge deplorable“, ha explica una usuària. Un home explica, amb la seva filla petita en ple berenar, que “la nena està aquí menjant-se el iogurt dreta al mig de la terminal perquè no hem trobat cap seient que estigués en condicions per poder asseure’s i poder berenar”. Una darrera passatgera ha rematat: “Fa fàstic, volem anar al lavabo però no sé si podrem, perquè si el terra està així, imagina’t els lavabos.” Efectivament, l’estat dels lavabos també era qüestionable. Els que estaven oberts i no estaven embussats, han funcionat gràcies a la bona fe dels usuaris, o l’excés d’escrúpols, que fa que en cas d’extrema urgència encara es pogués fer servir. Amb tot, les tasses de vàter estaven brutes, i el terra era ple de paper higiènic, líquids i brossa. Eel mateix passava amb les aigüeres per rentar-se les mans, que també acumulen brutícia provocada pels treballadors en vaga.

Tot plegat coincideix amb l’inici de l’operació sortida pel pont de la Constitució i la Puríssima, en què milers de passatgers circularan per l’aeroport els propers 11 dies. Aena calcula que hi arribaran o en sortiran 7.565 avions. De fet, aquest divendres ja s’hi ha pogut constatar més trànsit del que és habitual, amb plantes d’aparcament plenes de vehicles -les tres primeres-, i cues per pagar l’estacionament; així com acumulacions d’usuaris en alguns mostradors de facturació i un trànsit continu cap als controls d’equipatges i els detectors de metalls.