JOAN ELIAS, rector de la UB "Hem d'abordar conjuntament i de la forma que sigui el més raonable possible i prudent possible la rebaixa de les taxes en un futur bastant raonablement immediat, però que això no influeixi després que rebem menys diners."

El catedràtic Joan Elias s’ha mostrat crític amb l’actual sistema de finançament en la primera compareixença com a rector de la UB, perquè considera que no és “raonable” i “castiga” la UB, tot i els resultats d’excel·lència, assegura, que té actualment. Elias és partidari de reformar-lo com també creu necessari abordar la rebaixa de taxes universitàries en un futur “raonablement immediat”, una demanda que els estudiants ja fa temps que reclamen. El nou rector també ha expressat el seu descontentament per l’acció realitzada per una quarantena d’estudiants del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), que han ocupat la Secretaria d’Universitats de la Generalitat.

Una de les primeres tasques que Elias haurà de fer en aquest curs és l’aprovació dels pressupostos i enguany haurà de gestionar una rebaixa d’un milió i mig d’euros de la subvenció pública.

Eleccions ajustades al Rectorat de la UB

Després d’una primera volta molt renyida entre tres dels set candidats que s’han presentat enguany es va fer una segona volta, també molt ajustada. El catedràtic de Química Orgànica ha obtingut el 46,93 % del vot ponderat.

El nou rector és catedràtic de Matemàtiques. Durant la seva vida acadèmica ha compaginat la docència, la recerca en àlgebra commutativa i la gestió. També ha estat cap d’estudis i degà de la Facultat de Matemàtiques de la UB així com vicerector de la mateixa universitat. A més, també ha tingut el càrrec de secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya. Els seus camps de recerca són les xarxes nacionals i les accions integrades en diversos països.