JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "La delegació de la competència ens permet entomar amb lideratge públic com volem que sigui aquest espai tenint en compte el que ha passat i com s'ha gestionat fins ara, no? Volem que el port olímpic sigui un espai de primer ordre de relació port-ciutat." RICARD FONT, secretari d'Infraestructures i Mobilitat "No vol dir que la Generalitat es desentengui del port olímpic. En segueix sent el titular, però sí que és bo que hi hagi aquesta delegació perquè l'Ajuntament pugui gestionar-lo directament i pugui fer-ne aquelles mesures que consideri oportunes." JORDI GIRÓ, president de l'AV Vila Olímpica "Tenim molt clar que el model d'oci de concentració no és admissible en el futur i que, per tant, treballarem en aquesta línia perquè és l'element més distorsionador que ens ha ocasionat, així com redefinir un espai més obert a la ciutadania, que convidi a venir a les famílies." FRANCISCO JAVIER SÁNCHEZ, vicepresident de l'Associació Abroport "Necesitamos que el puerto olímpico se vuelva a reactivar y lo que queremos es que todo tipo de público venga, no sólo el público nocturno, que ha podido haber algun altibajo."

L’anunci va arribar abans de l’estiu, l’època de més activitat al Port Olímpic, i aquest divendres s’ha formalitzat amb la signatura del protocol. Amb ell, la Generalitat es compromet a cedir la gestió de l’espai a l’Ajuntament a partir de l’any 2020, quan acaba la concessió actual. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, però, ha assegurat que “això no vol dir que la Generalitat es desentengui del Port Olímpic”, ja que continuarà sent-ne la titular i s’encarregarà de les tasques d’inspecció i sanció a l’espai.

Per a la tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, una gestió municipal del Port Olímpic suposa l’oportunitat d’“entomar amb lideratge públic com volem que sigui aquest espai, tenint en compte com s’ha gestionat fins ara”. Per això ha assegurat que ara s’obre un termini de “temps suficient” perquè, abans de 2020, l’Ajuntament es reuneixi amb els veïns, restauradors i promotors de l’espai per redactar un pla director que faci del Port Olímpic “un espai de primer ordre de relació port-ciutat”.

En aquest sentit, els restauradors ja han fet arribar un document al govern municipal amb les principals demandes del sector: “Necessitem que el Port Olímpic es torni a reactivar”, ha dit el vicepresident de l’Associació Abroport, Francisco Javier Sánchez. També ha assegurat que el sector vol “tot tipus de públic, no només el públic nocturn”. En la mateixa línia s’ha posicionat el president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, qui ha expressat que a partir de 2020 l’espai ha de ser “més obert a la ciutadania” i no només a un públic nocturn: “El model d’oci de concentració no és admissible en el futur”, ha sentenciat.