Aquestes fotografies presenten diferents moments viscuts al Jamboree, un club de jazz que va néixer als anys 60 i que es va convertir en el lloc de pelegrinatge tant de la gent de calés de Barcelona com dels més bohemis. JOAN MAS, copropietari del Jamboree “Als anys 60 les parets estaven enguixades o caient a trossos però es pintava cada dos o tres mesos. Hi havia pintors bohemis de l'època que a canvi de copes pintaven les parets.” Per explicar la història d'aquest local de la plaça Reial i també quina relació tenia amb l'espai, la Fundació Setba presenta ‘Negra i Reial’. En aquesta mostra es combinen instantànies inèdites de Cèsar Malet amb obres creades per a l'ocasió per altres artistes contemporanis. CRISTINA SAMPERE, directora de la Fundació Setba “El que vam demanar sobretot era el propi títol de l'exposició, ‘Negra i Reial’, que s'ambientessin no només en el Jamboree sinó en la música i en la negror d'una cava de jazz i també en el misteri que això pot tenir..” El Jamboree no és el local musical més antic de la plaça Reial però sí el primer club de jazz que es va obrir a tot l'estat.

La Fundació Setba descobreix, des de fa cinc anys, la història d’un dels establiments de la plaça Reial. Ens endinsen així en el passat que amaga aquest concorregut espai de la ciutat així com de la gent que hi ha viscut i de les seves petites o grans històries. En aquesta ocasió Setba mostra “Negra i reial”, una exposició que explica part de la història del Jamboree, una mítica cava de jazz per on han passat els millors músics nacionals i internacionals, com ara Tete Montoliu, Chet Baker, Stéphane Grappelli o Gloria Stewart.

El Jamboree va començar a funcionar el gener de 1960 i durant els primers vuit anys es va dedicar a fer concerts de jazz. A partir de 1968 i fins a 1993 el jazz no hi va estar tan present fins al punt que molta gent de Barcelona va pensar que la sala havia tancat. A partir de 1993, però, el club va tornar a la filosofia dels inicis del local oferint concerts diaris de jazz que combina també amb altres tipus d’oci musical.