- Hola, bon dia. - Què tal? - Molt bé, es posarà la vacuna? - I tant. - No té cap al·lèrgia? Al·lèrgia a l'ou? - No. -Si fes una reacció local, si el braç es posa vermell, s'inflama, gel embolicat sempre amb un drapet. TONI LÓPEZ, impulsor de la campanya de vacunació "Són més de 4.000 professionals a l'àmbit d'atenció primària i volíem fer que aquesta jornada servís per conscienciar els professionals de la importància de vacunar-se. Vacunar-se és protegir i ens hem de protegir per poder protegir la població. En el nostre dia a dia, des d'un taulell, a consulta, en el domicili, podem ser receptors però també emissors i llavors en aquesta cadena de transmissió és protegir-se per poder evitar el contagi i la transmissió dels virus. Aquesta és la primera experiència i podem a més amb campanyes com la de l'any que ve o a d'altres vacunes, no només la vacuna antigripal."

La grip es pot encomanar des d’un dia abans de presentar símptomes fins a cinc dies després que hagin marxat. A més, entre un 30 % i un 50 % de les persones infectades no en presenten símptomes. El personal mèdic està constantment exposat al virus i, alhora, hi ha més risc que la puguin contagiar altres pacients. Per això és important que es vacunin. La campanya va adreçada sobretot a les tres quartes parts dels metges i professionals d’infermeria que no es vacunen regularment.

A banda dels 41 CAP de l’ICS a Barcelona també hi participen el de la Mina, els dos de Montcada i Reixac, així com els quatre CUAP de la ciutat (Casernes, Horta, Manso i Sant Martí), els vuit equips d’atenció pediàtrics, d’atenció sexual i reproductiva, el Servei de Diagnòstic per a la Imatge, de Rehabilitació i els serveis centrals. En total, més de 4.000 professionals sanitaris estan cridats a vacunar-se contra la grip aquest 30 de novembre.