VICTOR GIRALT JONAMA “Els Premis ARC celebren la catorzena edició però celebren més: celebren el quarantè aniversari de l’associació.” L’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya fa 40 anys en un moment clau per a la industria musical. Com va assenyalar el seu president, Jordi Gratacós, el departament de Cultura va presentar fa uns mesos el Pla Integral de la Música, una eina potent pels interessos d’un sector tradicionalment molt atomitzat. Els ARC són uns premis de la indústria en general, i no s’atorguen només als músics, sinó també a programadors, sales, o mitjans de comunicació. Enguany el mitjà distingit pel seu suport a la música ha estat BTV pel programa cultural Àrtic, que presenta Flora Saura i dirigeix Anna Pérez Pagès: “Portem gairebé 550 programes...és la quarta temporada de fer un programa de cultura i amb molta música en ‘prime time’...i això jo crec que és una cosa que estem molt orgullosos que ens ho deixin fer.” JORDI GRATACÓS “Una gran qualitat general com a programa, que està pendent de tot el que és la cultura en general..i la música també hi és.” També han rebut guardó la sala BARTS per la seva programació, o el Festival BarnaSants. El premi a la trajectòria se’l han endut Núria Batalla i Joan Molas, fundadors el 1968 d’ una de les primeres oficines de management, des d’ on van representar artistes senyers de la nova cançó, com Maria del Mar Bonet o Lluís Llach. NÚRIA BATALLA i JOAN MOLAS “Ho vam fer tan bé com vam poder, però...” “Amb la passió que es té, i la força que es té en una edat determinada...i creient-hi de veritat.” “Però no perquè fóssim savis, ni perquè en sabéssim.” Tots els grups que han actuat durant la vetllada tenien premi: Love of Lesbian per la seva gira internacional. Manel, els Catarres i Sopa de Cabra per les gires en festivals, sales i teatres respectivament. Animal, al seu torn, ha estat mereixedor del premi al grup revelació.

D’aquesta manera, l”Àrtic’ s’ha imposat a la resta de nominats en la categoria: el programa de la Corporació Catalana de Mitjans Audioviuals ‘Tria 33’, el programa de RAC 105 ‘Fricandó matiner’ i el de Ràdio Flaixbac ‘El matí i la mare que el va parir’.

L”Àrtic’, dirigit per Anna Pérez Pagès i presentat per Flora Saura, es va estrenar el 9 de setembre de 2013 amb la voluntat de compartir amb els espectadors la cultura en totes les seves vessants: arts escèniques, literatura, moda, disseny, arts plàstiques, arquitectura, gastronomia, art urbà, etc. S’emet de dilluns a dijous a dos quarts de 10 de la nit i inclou una entrevista diària a un dels protagonistes de la Barcelona més cultural i creativa. Pel sofà de l”Àrtic’ hi han passat noms il·lustres del món de la música com Bunbury, Fito o Rosana.

GUARDONS PER CATEGORIES

PREMIS A GIRES:
MILLOR GIRA PER SALES DE CATALUNYA
ELS CATARRES

MILLOR GIRA PER TEATRES I AUDITORIS DE CATALUNYA
SOPA DE CABRA

MILLOR GIRA PER FESTES MAJORS DELS AJUNTAMENTS:
A) GRUPS DE VERSIONS O TRIBUTS
LA BANDA DEL COCHE ROJO
B) GRUPS DE TEMES PROPIS
OQUES GRASSES
C) GRUPS DE BALL
CIMARRÓN

MILLOR GIRA INTERNACIONAL D’ARTISTA O GRUP CATALÀ
LOVE OF LESBIAN

MILLOR GIRA PER FESTIVALS
MANEL

MILLOR GIRA D’ARTISTA O GRUP MUSICAL ADAPTADA A PÚBLIC
FAMILIAR O INFANTIL
BEATLES FOR KIDS

PREMIS GENERALS:
MILLOR PROGRAMACIÓ D’ESPAI MUSICAL
LO SUBMARINO DE REUS

MILLOR PROGRAMACIÓ DE SALA DE CONCERTS
BARTS, BARCELONA ART ON STAGE (BARCELONA)

MILLOR PROGRAMACIÓ DE TEATRE O AUDITORI
ATLÀNTIDA DE VIC

MILLOR CICLE DE MÚSICA O FESTIVAL
BARNASANTS (BARCELONA)

MILLOR PROGRAMACIÓ DE FESTA MAJOR – MÚSICA
FESTA MAJOR DE L’AJUNTAMENT DE TERRASSA

MILLOR MITJÀ DE COMUNICACIÓ O PROGRAMA MUSICAL
“ÀRTIC” DE BTV

ARTISTA REVELACIÓ
ANIMAL

PREMI TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL
MOLAS-BATALLA

PREMI A LA DEDICACIÓ PROFESSIONAL
EMILI LLOBET