JORDI JANÉ, conseller d'Interior "Sense parlar puguis actuar, que amb la mera trucada activis la resposta urgent. I això només es pot fer si tens prèviament determinats quins telèfons discrimines i quan arriba una trucada d'un d'aquests telèfons saps que encara que no diguin res podries trobar-te en un cas d'agressió"

Les persones que estiguin patint un acte de violència masclista el podran notificar a l’instant a través d’una app. En el moment que una víctima truqui a emergències des d’aquesta aplicació, el sistema desvia la trucada directament als Mossos d’Esquadra, que ja coneixeran el problema abans que l’afectada l’expliqui. “Es tracta que sense parlar puguis actuar, que amb la mera trucada activis la resposta urgent. I això només es pot fer si tens prèviament determinats quins telèfons i quan arriba una trucada d’un d’aquests telèfons saps que encara que no diguin res podries trobar-te en un cas d’agressió”, ha explicat el conseller Jordi Jané. El titular d’Interior ha subratllat que la urgència en la resposta és “bàsica” per evitar casos “que no desitgem ningú”.

El Departament d’Interior ha presentat avui la iniciativa, que impulsa juntament amb Telefónica i que vol posar remei a les dificultats i pors que sovint hi ha en fer públiques les agressions de violència masclista.