No és casualitat que el pintor modernista Ramon Casas tingui un carrer a Nou Barris. JORDI SÀNCHEZ, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris "A l’any 42, en el desè aniversari de la mort del pintor, s’havia de posar nom a un conjunt de carrers d’aquí del barri i van pensar en una persona vinculada al barri. En aquest cas, Ramon Casas. Però no només Pintor Casas, sinó que han fet tot un conjunt amb els seus amics. Per això tenim el carrer de Santiago Rossinyol, el carrer de l’Escultor Llimona i el carrer de Pintor Mir." La vinculació de Ramon Casas amb el barri la trobem a la zona de la plaça de Garrigó, on havia estat la finca que rebia el mateix nom. L’any 1900 Àngels Puig España, cosina del pintor modernista, va comprar Can Garrigó per edificar-hi. Una part d’aquesta finca va acabar en mans del pintor i les seves germanes. JORDI SÀNCHEZ, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris "El que es queda Ramon Casas amb les seves germanes i la seva mare, inicialment, seria l’illa del carrer de Pardo, Escòcia, Riera d’Horta i Antoni Costa. Ramon Casas, lògicament, en el seu cas, el seu nebot, inverteix també en construir en el que seria en aquest barri. I per sort tenim un bon record en el barri." Concretament fa referència a l’illa coneguda com el passatge de Santa Eulàlia, on una placa recorda Ramon Casas i la seva família.

Una cosina de Ramon Casas, Àngels Puig España, va comprar Can Garrigó amb la intenció d’enderrocar la masia i parcel·lar la finca perquè la gent obrera hi edifiqués. Can Garrigó comprenia els terrenys des del carrer de Concepció Arenal actual fins al carrer d’Arnau d’Oms i des del carrer de la Riera d’Horta fins al que es va convertir pràcticament en el passeig de Fabra i Puig. La mare del pintor va comprar una part d’aquesta finca, que amb el temps va passar a Ramon Casas i les seves dues germanes. Aquest terreny és el que es va convertir en el passatge de Santa Eulàlia actual, una sèrie de cases de planta baixa i primer pis que van camí de salvar-se d’un pla urbanístic precisament per la seva relació amb el pintor.

La mateixa plaça de Can Garrigó és la darrera propietat de la família. No va ser fins a 2002 quan va ser expropiada al nét d’Àngels Puig España, per construir-hi un aparcament.

L’any 1942, 10 anys després de la mort de Ramon Casas, s’havia de triar noms per a una sèrie de carrers de l’antiga finca de Can Sabastida. I tenint en compte la història de la família Casas tan a prop, van triar el nom de Ramon Casas per a un dels carrers. I el van acompanyar dels seus col·legues i amics: Santiago Rossinyol, l’escultor Llimona i el pintor Mir.