GALA PIN regidora de Ciutat Vella "perquè la Sareb posi aquesta ordre de conservació en marxa, adeqüi l'edifici i conservi els veïns que estan allà i que no han pogut pagar el lloguer perquè la propietat no ha tingut la voluntat que es pagués i per tant això, estem parlant d'una suposada pràctica de mobbing que portarem a fiscalia"

La regidora explica que les dificultats que han tingut els inquilins donen indicis que es podria tractar d’un presumpte cas d’assetjament de la Sareb a les famílies. Per això ho posaran en coneixement de la fiscalia i que aquesta ho investigui.

A través d’una publicació a les xarxes socials, Pin ja va explicar diumenge que els llogaters pagaven la mensualitat a una immobiliària que va desaparèixer en el moment de la bombolla immobiliària. La Sareb es va quedar els actius, es va despreocupar dels llogaters i de l’estat dels pisos, i, posteriorment, el banc va denunciar l’impagament de les mensualitats. Ara 12 famílies estan pendents d’una ordre de desallotjament per impagament del lloguer.

L’alcaldessa, Ada Colau, també s’ha pronunciat sobre el tema i ha dit que el desnonament s’ha aturat gràcies a la col·laboració entre l’administració i els veïns. A la tarda, els residents de l’immoble està previst que es reuneixin amb la PAH per rebre assessorament sobre quins passos han de seguir d’ara endavant.

Un immoble en molt males condicions

Gala Pin també ha reclamat a la Sareb que executi l’ordre de conservació que l’edifici té des de 2011 i faci les obres necessàries per garantir-ne l’habitabilitat. De moment, però, l’entitat no ha donat senyals de tenir intenció de fer-hi res. La regidora ha explicat que l’Ajuntament hi pot intervenir pel seu compte, però, que la sanció per a la Sareb serà del 30 % del projecte de conservació, a més de pagar les obres.