La Montserrat Batiste-Alentorn va complir 100 anys el mes de juny. És una de les 38 persones del districte de Sarrià - Sant Gervasi que enguany han complert 100 anys. Ha tingut quatre fills, 11 néts i 16 besnéts. El seu pare era un enginyer industrial d'èxit que fabricava motors. A ella li fascinaven. MONTSERRAT BATISTE-ALENTORN, dona centenària del districte de Sarrià - Sant Gervasi “Eren uns motors immensos. Els motors anaven amb vaixells d'aquests que feien un viatge internacional.” De ben petita es va envoltar de llibres. MONTSERRAT BATISTE-ALENTORN, dona centenària del districte de Sarrià - Sant Gervasi “Jo em ficava en un racó perquè no em fessin fer llits i tot això... i em posava a llegir.” Es va llicenciar en dret, però mai no va exercir perquè es va dedicar a la família. Quan es va casar, va anar a viure al carrer d'Hercegovina, on viu des de fa 74 anys. Des de la seva habitació, on té un llit de 200 anys, es veu el Parc de Monterols, on de jove passejava els seus fills. MONTSERRAT BATISTE-ALENTORN, dona centenària del districte de Sarrià - Sant Gervasi “Alguna gent, llavors ens deien ‘pijos’ als que vivíem aquí. I francament de ‘pijos’ no en teníem gran cosa.” La Montserrat recorda que la guerra i el franquisme van ser èpoques dures. MONTSERRAT BATISTE-ALENTORN, dona centenària del districte de Sarrià - Sant Gervasi “Més val fer un pacte, més val el que sigui, abans que una guerra.” Als anys 80 va treballar per Òmnium Cultural captant socis. Fa poc, els fills la van proposar perquè la Generalitat li atorgués la medalla commemorativa dels 100 anys. MARIONA BENET, filla de Montserrat Batiste-Alentorn “Vam pensar que s'ho mereixia en el sentit que són gent anònima que sempre han defensat la llengua, la cultura.”

La Montserrat Batiste-Alentorn va complir 100 anys el 15 de juny. És una de les 38 persones de la ciutat que ha complert 100 anys aquest 2016. Ha tingut quatre fills, 11 néts i 16 besnéts i és neta de l’escultor català Eduard B. Alentorn i filla de l’enginyer industrial Eduard Batiste-Alentorn Massagué, fabricant de motors elèctrics.

Recorda el franquisme i la guerra com les èpoques més dures de la seva vida. Es va llicenciar en dret, però mai no va exercir perquè es va dedicar a la família. Quan es va casar, va anar a viure al carrer d’Hercegovina, on està des de fa 74 anys. Des de la seva habitació, on té un llit de 200 anys, es veu el Parc de Monterols, on de jove passejava els seus fills. Batiste-Alentorn afirma que va estrenar el barri, però que, al principi, no li agradava gaire. Fa memòria i recorda que en aquell moment els van arribar a anomenar “pijos” als que hi vivien, i afegeix que “francament, de ‘pijos’ no en teníem gran cosa”. Als anys 80, va treballar per Òmnium Cultural en tasques de captació de socis.

Fa poc, els fills la van proposar perquè la Generalitat li atorgués la medalla commemorativa dels 100 anys.“Vam pensar que s’ho mereixia en el sentit que són gent anònima que sempre han defensat la llengua, la cultura”, explica Mariona Benet, una de les seves filles. El districte de Sarrià – Sant Gervasi ha homenatjat les persones que han complert 100 anys aquest 2016. Quan li pregunten quin és el secret per arribar a viure 100 anys, diu: “Menjar bé”.