JORDI GIRÓ, president AV Vila Olímpica "L'Ajuntament ha actuat amb celeritat a petició nostra. Lògicament, com no podia ser d'una altra manera, davant d'una mala acció per part de la propietat, les obres han estat aturades. Som conscients que les obres estan aturades temporalment, però aquest temporalment vol dir que nosaltres treballarem profundament i amb tota la força perquè ja no es tornin a reemprendre. Tenim tres mobilitzacions ja convocades, peti qui peti, i estem preparant una mobilització més gran que podria fins i tot arribar a tallar el trànsit en alguna via principal de la ciutat, perquè entenem que això... és una qüestió que volem que se'ns escolti a tota la ciutat. No és un problema només del barri, sinó que és un problema també d'aquest model turístic que tenim a la ciutat."

Els veïns de la Vila Olímpica van començar a mobilitzar-se fa unes setmanes per aturar el projecte d’obrir un alberg juvenil de 440 places al número 145-147 de l’avinguda d’Icària. L’edifici singular, amb forma d’escala invertida, construït per a l’any 92 com la resta del barri, acollia fins ara oficines, entre les quals hi ha les de l’Institut Municipal de Mercats. Però l’asseguradora Mapfre, que n’era la propietària, se l’ha venut a una societat anomenada Onix que vol convertir-lo en alberg turístic. La qualificació urbanística ho permet i l’Ajuntament li ha concedit la llicència per fer-ho, però l’empresa no ha presentat el projecte executiu per dur-hi a terme les obres de reforma. És per això que aquesta setmana, arran de la denúncia dels veïns, el consistori ha precintat l’edifici i ha fet aturar les obres, que ja havien començat.

El president de l’Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, es felicita per la valentia i rapidesa amb què ha actuat l’Ajuntament per paralitzar unes obres no autoritzades, però recorda que ara com ara l’aturada no és definitiva. Això és justament el que es vol aconseguir amb les mobilitzacions que es van iniciar la setmana passada i que es repetiran tots els dissabtes al matí d’aquest novembre, just davant de l’edifici afectat. Després, Giró amenaça amb una convocatòria més àmplia que podria arribar a “tallar alguna via bàsica de la ciutat” per fer visible, junt amb altres barris, que els veïns no volen més turistes als seus barris. Encara menys si són “de baix cost”, com els que podria atreure un alberg juvenil situat a prop de la platja i les zones verdes on molts joves estrangers acostumen a muntar-se les seves festes de sexe i “botellón”. Els veïns d’aquella zona, molt propera a aquest possible alberg, diuen que la situació ha millorat des de l’estiu ençà, però que el fenomen no està eradicat ni molt menys. I que sens dubte es multiplicaria si no aconseguissin aturar el projecte d’aquest “macroalberg”.