SANTI MAS DE XAXÀS, membre de la PAH "Fa temps que no té feina, tampoc no rep cap ajut per part de serveis socials tot i que ara comença a reprendre una mica el cicle de l'Administració i anirà a veure serveis socials i habitatge (...) Perquè a vegades serveis socials, segons qui et toca quan hi ha menors, no sé si per ajudar o per pressionar més les famílies, se li va deixar molt clar que si no trobava una solució podria perdre els seus fills i això fa que les famílies es desvinculin de l'Administració i busquin solucions pel seu compte".

Qui havia de ser desnonada és l’Elisabeth, una dona amb dos fills menors a càrrec que fa mesos que no paga el lloguer del pis. No té feina ni cobra cap prestació i no veia sortida a la seva situació fins que fa uns dies algú li va dir que parlés amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. En parlar-hi, la PAH va recomanar a l’afectada que es posés en contacte amb Serveis Socials. Segons Santi Mas de Xaxàs, de la PAH, l’Elisabeth havia acudit a les administracions amb anterioritat però va sortir del circuït perquè “se li va deixar molt clar que si no trobava una solució podria perdre els seus fills i això fa que les famílies es desvinculin de l’Administració i busquin solucions pel seu compte“.

Ara, però, i vençudes les reticències, ha tornat a demanar ajuda a l’Ajuntament i, de fet, el desnonament s’ha aconseguit aturar també per la presència d’una agent de Serveis Socials que ha explicat a la comitiva judicial que ja s’està treballant per trobar-hi una solució. Procés pel qual ha demanat tres mesos de marge. Davant del bloc de pisos de l’afectada també s’hi ha desplaçat un representant de la propietat que s’ha mostrat contrari a la suspensió del desallotjament. Ara serà el jutge qui decidirà si dóna el marge que demana Serveis Socials o s’intenta desnonar una altra vegada l’Elisabeth.