AZIZ FAYE, portaveu del col·lectiu de manters "Hemos vuelto a la calle para decir basta. Basta, ninguna muerte más, ninguna persecución, ninguna violencia, ninguna persecución más. Mientras no existan puestos de trabajo o regularizar la gente, que nos dejen vender aunque sea cinco horas. Nosotros no podemos estar así sin poder trabajar."

Un cop la marxa ha arribat a les portes de l’Ajuntament, el sindicat de manters ha demanat a l’Ajuntament més tolerància amb la venda a la manta. També critiquen el dispositiu dissuasiu que, diuen, duu a terme els darrers dies la Guàrdia Urbana als entorns de la plaça de Catalunya i denuncien que se senten perseguits per la policia local.

El nom més repetit durant tota la marxa, però, ha esta el de Sidil Moctar. Ell va protagonitzar al maig un vídeo en què presumptament agredia un agent de la Guàrdia Urbana en el marc d’un operatiu policial a Pla de Palau. En el document, que en el seu moment va fer públic el Sindicat d’Agents de la Policia Local (SAPOL), s’hi pot veure com el venedor colpeja amb una branca un agent.

El Sindicat Popular de Manters va assegurar en tot moment que el vídeo es va publicar editat perquè moments abans del cop de branca, el policia va “agredir durament” el manter.