Cada vegada és més difícil trobar un videoclub, sobretot en l’època de les plataformes en línia i el pirateig. Però encara en queden. A Gràcia continua el Deuvedés creat el 2003. Aquest estiu, però, l’antic propietari va anunciar que traspassava el negoci per Facebook. En només uns dies, uns socis del videoclub li van fer una oferta. ROSI MORALES, Deuvedés “Para muchos era como ¿un videoclub? ¿Todavía existen?, incluso algo muy sorpresivo. Para mucha gente fue bastante natural el embarcarnos en un proyecto que no es sólo un negocio, sino también un centro de encuentro, de creación de comunidad, de actividades.” La Rosi i el Miguel volen mantenir l’ànima del Deuvedés. Ara, les idees bullen i volen reprendre el projecte de club social que ja va funcionar als inicis. Començaran amb cicles temàtics i projeccions mensuals i ja han creat un espai destinat al públic familiar. MIGUEL ELENES, Deuvedés “Es una colección muy amplia, creo que ha sido el éxito del lugar y porqué no ha cerrado, da servicio a muchos públicos y también nos dimos cuenta que para las familias era un poco complicado encontrar entre los casi 8.000 títulos.” Especialitzat en cinema independent i d’autor, aquest videoclub té registrats gairebé 12.000 socis. Creuen que poden competir amb les noves plataformes digitals i oferir títols diferents, una atenció personalitzada i activitats paral·leles vinculades al món del cinema.

Aquest estiu la pàgina de Facebook de Deuvedés va anunciar que el Dani, el propietari, volia traspassar el negoci. En uns dies ja tenia una oferta i venia d’una parella de socis del videoclub que en volia mantenir l’essència. Tot i que començar en el lloguer de pel·lícules pugui semblar anacrònic, els nous propietaris asseguren que encara hi ha interès per aquests locals, ja que s’hi poden trobar films que no hi ha a internet. La Rosi i el Miguel, que ja estaven vinculats a la vida cultural de Gràcia, van decidir que el Deuvedés aniria més enllà oferint activitats i convertint-se en un espai de trobada per als veïns i de creació de comunitat. De moment, han començat a endreçar l’estructura de les pel·lícules fins ara organitzades per monogràfics i fer-ho més accessible a tothom. També han creat un espai per al públic familiar amb una selecció de pel·lícules i començaran a fer cicles temàtics i projeccions mensuals.

Les idees no s’acaben per als nous impulsors del videoclub, que també pensen en cursos d’alfabetització audiovisual o cicles de cinema i gastronomia, entre altres projectes. El Deuvedés té gairebé 8.000 títols i uns 12.000 socis registrats, els nous responsables creuen que la varietat de pel·lícules i la qualitat, l’atenció propera i les activitats els diferencien dels canals digitals. Per això, l’aposta és cuidar client i l’oferta.