Aquestes són les imatges de la primera actuació de Raimon a Barcelona. Era el desembre del 62, en plena dictadura, quan va pujar a l'escenari del teatre Fòrum Vergés per cantar tres cançons. En aquell moment va començar la seva trajectòria a dalt dels escenaris, com un dels màxims exponents del moviment de la Nova Cançó. Des de llavors han passat més de 50 anys. Durant aquest temps el cantautor valencià ha publicat una cinquantena de discos i ha actuat a una vintena de països. Un dels llocs més especials, Barcelona. Així ho va destacar el 2012, quan va recollir la Medalla d'Or de la ciutat. RAIMON, cantautor "50 anys després sé amb certesa allò que fou presagi, sense Barcelona primer i tot Catalunya després, jo no hauria fet aquest camí llarg de cantant i autor." Entre les composicions més destacades... 'Al vent' és la cançó més coneguda de Raimon. És la seva primera composició i la que va tenir més impacte. És un crit a l'esperança, a la llibertat i a la democràcia. Una cançó que no falta mai en les seves actuacions. La darrera que s'ha pogut veure a Barcelona va ser l'any passat en un recital a L'Auditori per celebrar els seus 75 anys. Al llarg de la seva carrera ha rebut nombrosos reconeixements, com el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Al País Valencià no va ser fins a l'any passat que va rebre els reconeixements que els governs del PP li havien negat.

La primera actuació de Raimon a Barcelona va ser el desembre del 62, en plena dictadura, quan va cantar tres cançons des del teatre Fòrum Vergés. Eren les úniques composicions que tenia en aquell moment i va ser llavors quan va iniciar la seva trajectòria a dalt dels escenaris i es va convertir en un dels màxims exponents del moviment de la Nova Cançó. Raimon ha musicat poemes propis i també de clàssics com Ausiàs Marc o Salvador Espriu. D’allò ja han passat més de 50 anys. Durant aquest temps el cantautor valencià ha publicat una cinquantena de discos i ha actuat a una vintena de països. Un dels llocs més especials, Barcelona. Així ho va destacar el 2012, quan va recollir la Medalla d’Or de la ciutat per la seva trajectòria i defensa de la llengua catalana. Va explicar que si no fos per Barcelona i Catalunya no hauria fet aquest camí llarg de cantant i autor.

‘Al vent’ és la cançó més coneguda de Raimon. És la seva primera composició i la que va tenir més impacte. És un crit a l’esperança, a la llibertat i a la democràcia. Una cançó que no falta mai en les seves actuacions. La darrera que s’ha pogut veure a Barcelona va ser el desembre de l’any passat en un recital a L’Auditori per celebrar els seus 75 anys. Raimon ha actuat també en altres espais de la ciutat com el Palau de la Música, on ha pujat a l’escenari en més de 40 ocasions. Una de les més especials va ser fa dos anys, quan va actuar amb els nens de l’escola coral de l’Orfeó Català.

Al llarg de la seva carrera ha rebut nombrosos reconeixements, com el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Al País Valencià però, els homenatges no han arribat fins fa ben poc, ja amb el PP fora del govern de la comunitat autònoma.

Raimon posarà el punt final a 50 anys de trajectòria professional l’any vinent. Serà durant el mes de maig quan oferirà 12 concerts des del Palau de la Música. Concerts de comiat en què el cantautor valencià repassarà les cançons de la seva vida, i la de molts.