Després de quatre anys d'obres, l'edifici de La Rotonda, a la cruïlla de l'avinguda del Tibidabo i el passeig de Sant Gervasi, ha recuperat la façana projectada l'any 1906 per l'arquitecte Adolfo Ruiz i Casamitjana, i les ceràmiques de Lluís Bru i Salellas a les baranes i el templet, el tret més característic del conjunt. La resta de l'edifici, obra de Lluís Sagnier, s'ha enderrocat i ha estat substituït per una façana moderna i un accés a l'aparcament subterrani de cinc plantes. De portes endins, espais diàfans i funcionals per a oficines, amb la presència de les bigues de fins a 9 metres de llargada de la construcció original. Alfred Arribas, arquitecte "Hem intentat conjugar la façana més visible i històrica de l'edifici amb els usos del segle 21..." Els veïns, però, asseguren que s'ha destruït l'essència del conjunt i que s'hi han comès irregularitats com l'edificació del pati interior, l'alçada de l'última planta, o la destrucció d'elements protegits. Unes demandes que a dia d'avui segueixen pendents de sentència judicial. Àngels Garcia, portaveu Plataforma 'Salvem la Rotonda' "El que queda no és un edifici modernista sinó un edifici modern amb un tros de façana modernista..." Per obrir l'edifici al barri, Núñez y Navarro, la propietària de l'edifici, il·luminarà la façana cada tarda entre la posta de sol i les dotze de la nit, i ha organitzat visites guiades de portes obertes aquest cap de setmana, tot i que les entrades ja estan esgotades des de fa dies.

Conegut popularment amb el nom de La Rotonda, l’edifici que fa cantonada entre el passeig de Sant Gervasi i l’avinguda del Tibidabo va ser adquirit l’any 1999 per la constructora Núñez i Navarro. Després d’una dècada en estat d’abandó i decadent, l’any 2011 hi van començar les obres per convertir-lo en un edifici d’oficines, amb locals comercials als baixos i cinc plantes d’aparcament subterrani. El projecte es va encarregar a l’arquitecte Alfred Arribas, amb l’objectiu de mantenir-ne els elements d’identitat modernista, emblemàtics i protegits, adaptant l’antiga construcció als nous usos del segle XXI.

Des dels inicis, l’obra va provocar desconfiança i queixes entre els veïns, que van acabar portant algunes de les decisions arquitectòniques als jutjats. La plataforma Salvem la Rotonda assegura que s’han comès negligències com l’edificació de l’espai del pati interior de l’edifici i també l’alçària del conjunt de l’edifici, que, segons diuen, excedeix el volum anterior. Aquestes reclamacions encara estan pendents de sentència judicial i, confien, obligarà la propietària, Núñez i Navarro, a rectificar l’edifici o a compensar els veïns amb més espai protegit en una altra zona del barri.

Mentrestant, La Rotonda reobrirà a partir de dilluns vinent com a espai per a oficines, amb les tres plantes ja ocupades i dues més encara per llogar. Tampoc no s’han llogat encara tots els locals comercials ni s’ha obert l’aparcament subterrani de cinc plantes amb entrada pel passeig de Sant Gervasi. Entre divendres a la tarda i diumenge diversos grups de veïns podran visitar-lo en torns de portes obertes, tot i que ja no hi ha entrades disponibles.