JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobiltiat: "Sí, un nou conveni. I no finançament del trasllat nostre, per part de l'Ajuntament, de la construcció dels nous centres. Un acord que permeti que cada administració desenvolupi les seves competències però que sigui possible el trasllat dels dos centres penitenciaris i poder recuperar aquest espai."

Durant la resposta a una pregunta del PP sobre l’estat de la negociació entre l’Ajuntament i la Generalitat pel trasllat de les dues presons, Sanz ha afirmat que ambdues parts estan “treballant a fons” per tancar un nou conveni “ben aviat”. El document deixarà en paper mullat l’acord anterior, firmat per Xavier Trias i Artur Mas, que preveia una inversió municipal de 30 milions d’euros en la construcció d’un dels dos futurs equipaments.

Amb la nova proposta l’Ajuntament cedirà dos solars -tot i que encara no ha explicat quins són-, però s’estalviarà finançar les obres perquè correran a compte de la Generalitat. Des que va arribar al govern, l’executiu d’Ada Colau va mostrar la seva oposició al pacte previ perquè considerava que la construcció de centres penitenciaris no és una competència municipal. En aquest sentit, Sanz ha afirmat aquest divendres que el futur conveni permet que “cada administració desenvolupi les seves competències”.