Només la CUP no ha donat el vistiplau perquè l’Ajuntament organitzi una celebració oficial pels 25 anys de Barcelona 92, que seran l’any vinent. El regidor cupaire Josep Garganté ha qualificat els jocs de l’“especulació més grollera” que hi ha hagut a la ciutat: “No ho compartíem el 92 i no ho compartim ara”, ha sentenciat.

Per Alberto Fernández Díaz (PP) -qui ha presentat la proposició-, celebrar l’efermèride és “imprescindible” per recuperar l’“exemple de col·laboració pública i privada, i entre administracions”. En aquest sentit, Marilén Barceló (C’s) ha lamentat que “aquest esperit s’ha perdut”. Des de CiU, Maite Fandos també ha demanat al govern municipal “anar tots junts i no caure en polèmiques estèrils”, mentre que Juanjo Puigcorbé (ERC) ha afirmat que la celebració ha de tenir “esperit de concòrdia”.

El govern ha recollit la proposta amb un vot favorable. Tanmateix, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha reiterat que l’efemèride s’ha de commemorar fent una “revisió” de com es va organitzar Barcelona 92. “Es va fer un salt qualitatiu a la ciutat, però no es va fer un salt qualitatiu en qüestions importants com l’habitatge”, ha afirmat. Amb l’aprovació de la proposició del PP, ara el consistori es compromet a perfilar un calendari d’activitats en els propers tres mesos.