Hàbitat3 calcula que les noves instal·lacions, que ha batejat com a Llar Casa Bloc,  podran acollir unes 50 persones. La reforma es farà pensant a aconseguir la màxima flexibilitat per poder atendre col·lectius diversos. Hi podran anar a viure persones amb discapacitats físiques o intel·lectuals, persones sense llar que estiguin en processos d’inserció i famílies que hagin perdut el seu habitatge i necessitin un allotjament temporal.

A les plantes on havia hagut una residència per a vídues de militars i a sota de les dels habitatges que l’Ajuntament té per acollir persones refugiades, es construiran diverses tipus d’allotjament. A la primera planta, es construiran  11 habitatges de 27 metres quadrats i, a la segona, hi haurà sis pisos de 32 metres i 11 habitacions de 17 metres quadrats amb un bany i un office.

A més a la planta baixa, s’hi crearà un restaurant escola que gestionarà una entitat d’inserció laboral, i oferirà servei al públic en general i també farà funcions de menjador social. També es reformarà la bugaderia que ja hi ha per poder donar servei als usuaris de les instal·lacions. En aquesta planta, també s’hi traslladaran les oficines de la Fundació Hàbitat3.

Les obres aniran a càrrec de la Fundació, que ha obtingut la cessió de l’espai per part de la Generalitat. Segons la presidenta d’Hàbitat3, Carme Trilla, els treballs requeriran una inversió d’uns 700.000 euros, que es finançaran a través de donacions i d’un préstec. La idea és que quan estigui en ple funcionament, l’equipament sigui autosuficient econòmicament.

Quan se sàpiga el cost definitiu de la reforma es concretarà la durada de la cessió. El secretari d’Habitatge de la Generalitat, Carles Sala, calcula que “almenys durant 20 o 25 anys, la Fundació no se n’haurà de preocupar”. Es calcula que la Llar Casa Bloc pugui obrir portes a finals de 2017.