16 joves amb un somni molt clar. Tots ells tenen alguna discapcitat intel·lectual, la qual cosa ha fet que durant molt de temps se'ls hagi negat aquest somni. Ara la Fundació Cet10 amb l'Ajuntament de Barcelona han impulsat aquest curs de monitors de lleure i esport. El curs s'ha adaptat a les seves necessitats i tindrà una durada de tres anys. La intenció és que un cop acabin aquest aprenantatge siguin monitors a tots els efectes. Aquesta formació, a més, ajudarà en altres aspectes aquests nois. En aquestes primeres tres setmanes ja s'han pogut veure alguns resultats. Anna Calvo, coordinadora de pedagogs del curs "Al principi estaven introvartits, tancats en ells mateixos. Però ara veus que comencen a ser capaços de creure amb ells mateixos" Aquesta iniciativa no és nova. L'any passat, l'Ajuntament ja va impulsar un projecte similar al barri de Sant Martí. LAIA ORTIZ , tercera tinent alcalde "Estem per una Barcelona inclusiva. Evidement trobar insercció laboral i formar aquests joves també ha de ser una missió de l'Ajutament de Barcelona" Quan acabi el projecte aquests nois s'hauran d'enfrontar a un nou repte: aconseguir que empreses del sector del lleure confiïn en les seves capacitats. Des de la Fundació Cet10 asseguren que no serà una feina fàcil però es mostren convençuts que els nois estaran plenament preparats.

El projecte ha estat adaptat a les necessitats d’aquests 16 joves, que volen dedicar-se el món de les activitats del lleure o l’esport. Per això, des de la Fundació CET10 han decidit allargar la durada del curs fins a tres anys. La intenció és que un cop acabin aquest aprenentatge els nois siguin monitors a tots els efectes. La formació, a més, els ajudarà en altres aspectes, com pot anar des de perdre timidesa fins a confiar més en ells mateixos. En aquestes primeres tres setmanes ja s’han pogut veure alguns resultats.

Aquesta iniciativa no és nova. L’any passat, l’Ajuntament ja va impulsar un projecte similar a Sant Martí per tal de treballar per la inclusió social amb gent amb discapacitats intel·lectuals.