ORIOL GONZÁLEZ, portaveu del Sindicat d'Estudiants "Si no aproven la revàlides, encara que hagin aprovat tot el curs, encara que hagin aprovat totes les assignatures, no podran continuar l'educació. No podran entrar a graus mitjans, no podran entrar a Batxillerat, ni a la universitat. Això suposarà sortir al mercat laboral esperant ja sous precaris i feines precàries." RAMON FONT, portaveu nacional USTEC-STES "Les revàlides al professorat ens afectarien perquè tinguessis l'alumne que tinguessis en el barri que tinguessis, l'examen seria el mateix per tothom. I no és el mateix fer un examen a Nou Barri que fer un examen a Sarrià-Sant Gervasi."

Primera protesta del curs

Amb aquesta aturada a l’escola pública i privada, el SE mostra el rebuig a la LOMCE i el sistema de revàlides, que considera “injust”. Creuen que aquest examen final a l’ESO i el batxillerat posa més obstacles per accedir a la universitat o a la formació professional. El portaveu del sindicat a Barcelona, Oriol González, ha avisat que tot i que a Catalunya encara no s’han aplicat perquè la Generalitat les va impugnar al Tribunal Constitucional, les revàlides “acabaran arribant igualment”.

Des del sindicat de professors USTEC-STES, Ramon Font lamenta que les revàlides suposaran avaluar amb el mateix examen a tots els alumnes i, afegeix, “no és el mateix fer un examen a Nou Barris que a Sarrià-Sant Gervasi”.

Fonts del Departament d’Ensenyament han xifrat el seguiment de la vaga a Barcelona en un 44 % (un 41,5 % a Catalunya) però el Sindicat d’Estudiants ha elevat aquesta xifra al 90 %. Oriol González ha enumerat diversos centres que han secundat les aturades com l’Institut la Sedeta, el Fort Pius i el Moisès Broggi.

Sense el suport dels sindicats majoritaris a Catalunya

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) no s’ha afegit a aquesta vaga perquè considera que la presència del SE als instituts és baixa. En un comunicat també han criticat que han actuat unilateralment a l’hora de fer aquesta convocatòria. Malgrat no sumar-se a la protesta, el SEPC s’ha compromès a “seguir lluitant en contra la LOMCE, la LEC i el 3+2”. L’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) tampoc no ha secundat la jornada de protesta. Per tot plegat podria ser que la repercussió de l’aturada a Catalunya sigui menor.