Vuit mesos després de reocupar l’edifici del carrer de Sant Pau, el centre social ocupat La Nova Rimaia es prepara per resistir el desallotjament que, asseguren, es produirà aquest dimarts. Han organitzat activitats festives i reivindicatives que es preveia que s’allarguessin durant tota la nit, mentre no arribessin els Mossos d’Esquadra. Entre les actuacions musicals, destacaven les de grups com l’Elèctrica Dharma o Lágrimas de Sangre. A La Nova Rimaia actualment hi viuen diverses famílies, i hi ha un espai de criança, La Rimaieta, que és alhora la seu de l’associació Joves de Sant Antoni. Al vespre unes 200 persones ja estaven participant en aquests actes.

Segons un comunicat, els membres de La Nova Rimaia avisen que plantaran cara al desallotjament. Argumenten que el centre ocupat “és memòria viva col·lectiva de la Barcelona rebel i popular, dels barris que s’organitzen i es defensen”. Tot i que admeten que l’ordre de desallotjament entra dins de la legalitat, diuen que volen “impugnar-la” amb l’objectiu d'”obrir un conflicte polític al respecte”.

El centre social La Rimaia ha ocupat diversos espais des de l’any 2009, dels quals sempre han sortit per un desallotjament, als carrers de Casanova, de la Cera, a la Gran Via, i a la ronda de Sant Pau.

L’Ajuntament ha demanat la suspensió del desallotjament per la vulnerabilitat que presenten algunes de les 12 famílies que hi estan vivint. El govern municipal ha demanat per escrit al Jutjat d’Instrucció número 31 de Barcelona, que porta el cas, més temps per fer l’assistència a les famílies.