JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "Aquest és un dels projectes urbans de transformació de la ciutat també prioritaris que compta amb un important consens. Nosaltres hi estem treballant, la comissió s'ha reunit dos cops i, per tant, en cadascun d'aquests espais hem anat avançant en relació a la diagnosi que fèiem de tota aquesta infraestructura viària i de com la fèiem permeable a la pròpia ciutadania i a la pròpia ciutat. Ara tindrem una tercera reunió en les properes setmanes en què conjuntament amb els veïns i veïnes intentarem també anar treballant i perfilant de què es tracta aquest projecte. Sempre ho hem dit: l'objectiu és començar la transformació de la Meridiana diria a finals del 2017, principis del 2018, per tal que poguéssim treballar aquesta qüestió."

El govern municipal ha reaccionat a la darrera mobilització de les entitats veïnals de l’avinguda Meridiana que exigeixen la renovació d’aquesta via refermant la intenció de tirar endavant el projecte. La tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, ha explicat que aviat es fixarà la tercera trobada de la comissió de seguiment de la reforma.

Anteriorment, en la primera reunió, es va ampliar la radiografia que el govern anterior havia fet de la Meridiana fent-la extensiva a tota l’avinguda, incloent-hi fins i tot l’espai que hi ha més enllà dels límits de la ciutat, creuat el pont de Sarajevo. En una segona trobada es van aportar propostes i criteris de consens i ara en la propera reunió es tractaran actuacions concretes.

En tot cas, el govern assegura que la reforma segueix els terminis previstos. A partir de finals d’any se’n milloraran els passos de vianants i se’n renovarà la regulació dels semàfors.