JAUME ASENS, tinent d'alcalde de Drets de Ciutadania "Hem esperat que s'esgotés el termini que tenia el Ministeri per recórrer la primera ordre de cessament. Amb la fermesa de la resolució, pensàvem fer el següent pas que -com un vam dir- és dictar una ordre de precinte."

L’estira-i-arronsa entre el consistori barceloní i el govern central pel tancament del CIE continua. L’amenaça d’una ordre de tancament que va fer Jaume Asens aquest estiu es farà efectiva properament: “Estem parlant de dies; com a molt tard, la pròxima setmana”, ha anunciat el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania. Aleshores ha afirmat que es donarà un termini d’entre 20 i 30 dies perquè el CIE pugui resoldre qüestions com el trasllat dels interns o el seu alliberament.

Asens ha explicat que des del consistori han “esperat que s’esgotés el termini que tenia el ministeri per recórrer contra la primera ordre de cessament” i que “amb la fermesa de la resolució” han fet el “pas següent” per dictar una ordre de precintament.

De cara al nou requeriment, però, Asens ha assegurat que el govern s’espera una resposta similar del ministeri perquè, ha dit, “és molt probable que simplement es limitin a no fer res i no deixar-nos fer la diligència de precintament”. Per aquest motiu, la notificació de l’ordre anirà acompanyada d’un avís: “En cas que no s’acati, posarem els fets en mans de la justícia”, ha sentenciat.

La decisió del consistori és ferma i ara està només en espera d’un informe dels bombers que avaluï els problemes de seguretat que suposa una manca de llicència municipal. Per exemple, el cos analitzarà l’aforament del centre i el material de les portes per avaluar-ne l’eficàcia en cas d’incendi.