Fa sis anys es va col·locar la primera pedra de l'Illa Guinardó. S'hi havia de fer un centre d'atenció primària, un casal per joves, una escola bressol, el mercat nou i una residència per a gent gran. Un projecte ambiciós però que es va allargar més del compte. JORDI CARRIÓ membre de l'AV Joan Maragall del Guinardó "Aquesta obra va ser molt laboriosa. Penseu que les obres, un cop enderrocat l'antic mercat, va estar per manca de pressupost gairebé cinc anys pràcticament tot aturat." Amb les obres aturades i un gran descampat al mig del barri, molts comerços de la zona van tancar perquè no hi anava ningú. Ara la situació es va revertint, ja estan tots els equipaments fets, la residència és l'últim que entrarà en funcionament. El nou centre per a gent gran tindrà 100 places de residència. JORDI CARRIÓ membre de l'AV Joan Maragall del Guinardó "Poder disposar d'una residència en la qual al gent pugui passar els últims anys envoltat de la gent que coneix és un increment de la qualitat de vida per la gent que arriba al final de les seves etapes." Com que les residències depenen de la Generalitat, no hi aniran només gent del barri sinó de tot arreu. A finals d'any Nou Barris també obrirà un altre centre. La residència del carrer del Molí ha acollit els avis de la residència Francesc Layret mentre es feien les obres en aquell equipament. Un cop ja hi han tornat, aquesta residència ja està buida per acollir les 78 persones grans per les quals hi ha plaça.

Fa sis anys es va posar la primera pedra de l’Illa Guinardó. On hi havia l’antic mercat s’hi farien tot d’equipaments: un mercat nou, un CAP, un casal de joves i una residència per a gent gran. El projecte ha anat acumulant retards. Abans que acabi l’any s’inaugurarà la residència del carrer de l’Oblit, l’últim dels equipaments de l’Illa Guinardó en entrar en funcionament. Des de l’Associació de Veïns Joan Maragall del Guinardó volien que el centenar de places de la residència fossin per a gent del barri. Però a Catalunya les residències les coordina la Generalitat, per tant, les places disponibles es posen a l’abast de tothom, segons la llista d’espera. Una llista d’espera que a Barcelona és de 4.072 persones.

L’altra residència que s’inaugurarà abans que acabi l’any, segons la Direcció General de Protecció Social de la Generalitat, és la del carrer del Molí al barri de la Prosperitat, a Nou Barris. Ja funciona, fins ara havia acollit els avis de la residència Francesc Layret, mentre allà s’hi feien obres de reforma. Un cop acabades les obres, els avis hi han pogut tornar. I el nou equipament ja ha quedat buit per començar a rebre les 78 persones grans que tenen plaça.