SUSANNA SEGOVIA, portaveu de Barcelona en Comú "El que sí que volem és tenir ja aquest espai polític mínimament vestit, ni que sigui amb una estructura de transició per tenir per les properes eleccions, perquè el que sí que tenim clar també és que no volem reeditar una coalició. En una coalició, acabes en un espai en què ningú s'acaba sentint gaire còmode perquè vas allà per quotes, et trobes amb els altres actors, comparteixes uns mínims però no construeixes massa."

Des de Barcelona en Comú han avalat el document Nou espai polític català, el full de ruta per crear el nou ens polític. La intenció és aglutinar altres candidatures municipalistes i forces polítiques per consolidar un espai polític dels comuns. La portaveu del partit, Susanna Segovia, ha afirmat que no volen “reeditar una coalició”. A més, la formació també vol debatre sobre el model d’organització més adequat per al funcionament i la governació de l’espai polític.

La formació preveu continuar amb el calendari previst i celebrar una assemblea constituent al març de l’any que ve. El partit també ha anunciat que, en el marc de diàleg sobre la qüestió nacional, el diputat al Congrés Xavier Domènech farà una conferència el proper 3 de novembre titulada “Sobiranistes i processos constituents”.