Fa dues setmanes que van dibuixar tots els elements del mural. Ara l'estan acabant de pintar com si es tractés d'una gran aquarel·la. Hi han treballat plegats una seixantena d'alumnes del col·legi Sagrada Família, una desena de residents de la Casa Asil de Sant Andreu i 25 alumnes del Grau Superior d'Arts Aplicades de l'Escola Llotja. MARCOS GARCÍA, alumne de l’Escola Sagrada Família "M'ha agradat molt. He fet de tot. He anat fent parts perquè sempre arribava una mica més tard perquè tenia una classe més important i m'anaven col·locant en llocs diferents." ESPERANÇA ANDRÉS, resident de la Casa Asil de Sant Andreu "És molt diferent. M'agrada però no arribo i m'agradaria arribar. Però bé, faig el que puc!" El projecte es va gestar el curs passat. Els alumnes van presentar diverses propostes de disseny i, finalment, l'escollida va ser aquesta. El mural fa 20 metres de llarg per dos d'alt i han calgut més de 70 hores per realitzar-lo. ÀLEX FRANQUESA, alumne de l'Escola Llotja i dissenyador del mural "Il·lustra avis i nens gaudint plegats. Perquè en els fons és la idea de la Casa Asil. Avis i nens es troben al principi i al final de la vida en el mateix lloc i hi conviuen. El mural reflexa una mica això." SUSANA CARRASCO, educadora social de la Casa Asil de Sant Andreu "Estan junts compartint. Hi ha molts que estan entre els dos, pintant, dibuixant. I es veu clarament l'activitat aquesta de poder compartint conjuntament." Aquest mural participatiu es presentarà aquest cap de setmana en la festa de cloenda dels actes de celebració del 150 aniversari de la Casa Asil de Sant Andreu.

El curs passat alumnes de l’Escola Sagrada Família i del Cicle de Grau Superior d’Arts Aplicades al Mur de l’Escola Superior de Disseny i Art Llotja van començar a planificar-lo. Tenien l’encàrrec de la Casa Asil de dissenyar un mural que representés els valors de la fundació. Entre els esbossos, es va triar la il·lustració de l’Alexandre Franquesa, estudiant de la Llotja, que vol transmetre nens i avis passant-ho bé.

El 10 d’octubre van començar a plasmar-lo a la paret de 20 metres de llarg per dos d’alt. Està fet amb pintura acrílica i hi ha dedicat més de 70 hores. En el procés han participat una seixantena d’alumnes de l’escola, una desena de residents de la Casa Asil i 25 alumnes de la Llotja. Es tracta d’un programa intergeneracional, tret característic de la Casa Asil. Susana Carrasco, educadora social de l’entitat, diu que aquest projecte beneficia tothom perquè els nens poden aprendre de les vivències dels avis i, a la vegada, els avis es posen contents de veure’ls.

Dissabte, 22 d’octubre, a la tarda s’inaugurarà el mural. A més, hi ha organitzades altres activitats per commemorar els 150 anys de la Fundació Casa Asil.