Aquest cap de setmana les portes de BTV s'obriran durant 48 hores per ensenyar a qui ho vulgui els budells d'aquesta casa, en el marc de l'Open House BCN. Des del plató d'informatius, els qui s'acostin, descobriran com es treballa a la redacció integrada, on televisió, ràdio i web funcionen com un tot. Visitaran el control de realització, ple de botons i llumetes, els camerinos, els estudis de BTV ràdio i l'enorme plató, el de programes, on perquè no, podran provar si el sofà de l''Àrtic' és tan còmode com sembla. SERGI VICENTE, director de BTV "Es podran veure les interioritats. Sobretot el que té molta gràcia són llocs com aquest, el plató que és on fem tots els programes, com es treballa per exemple com estan fent ara amb il·luminació, com es posen els decorats, com s'optimitza tot aquest espai i es creen aquests escenaris màgics que després veiem en pantalla. El plató d'informatius, la redacció, tenim locutoris de ràdio, els controls de realització. Tot el que fem aquí al dia a dia." "Les visites, d'aproximadament una hora de durada, seran a càrrec de professionals de BTV. N'hi haurà cinc dissabte i cinc diumenge cada mitja hora des de les 11 del matí, quan començarà la primera, fins a la una del migdia, quan ho farà l'última. Els grups, de 20 persones com a màxim, s'organitzaran per ordre d'arribada." És la primera vegada que BTV se suma als equipaments que obren portes a l'Open House BCN. Aquest any en són més de 200. Alguns també s'estrenen com la nova Sala Becket que aquest any ha deixat enrere Gràcia per traslladar-se al Poblenou, o el nou bloc quirúrgic del Vall d'Hebron.

El festival celebra aquest any la seva setena edició precedit de l’èxit de públic de les edicions anteriors. A finals del mes de setembre, diversos voluntaris del 48h Open House ja van venir a BTV per conèixer les instal·lacions i poder preparar les visites guiades que es faran el cap de setmana d’11 a 14 h en grups de 20 persones. Els visitants recorreran les instal·lacions a través d’una ruta guiada d’una hora de durada que els permetrà conèixer com es treballa en aquest mitjà de comunicació. D’aquesta manera, podran visitar els platós de televisió, els estudis de ràdio, però també saber com es treballa des dels controls de realització o la redacció.

Pel director de BTV, Sergi Vicente, és una iniciativa que té molta gràcia perquè permet veure les interioritats del mitjà, ja que es podrà conèixer com s’optimitza l’espai per crear diferents escenaris màgics que els visitants, quan són espectadors, veuen a través de la pantalla. Per poder accedir als edificis, no és necessari apuntar-se enlloc, però sí que cal consultar les hores d’obertura al públic, ja que varien en funció de l’espai, una informació que es pot consultar a través d’aquest mapa.