Unes 100 persones han participat en la mobilització, que ha començat davant la seu del sindicat i ha arriba fins a la conselleria d’Economia i Coneixement, on hi ha el centre d’investigació i recerca. Alguns dels membres de la CGT han entrat a l’edifici per buscar el secretari d’Universitats, Arcadi Navarro, per demanar-li que la Generalitat es posicioni en contra del judici.

Des del la CGT, sindicat al qual pertany un professor imputat, argumenten que es tracta d’una causa que respon a motius polítics i remarquen que és “la primera causa penal contra estudiants, professors i administratius universitaris per raons polítiques des de finals del franquisme”.

Per aquest motiu, a més de Barcelona, han convocat concentracions a diverses poblacions catalanes i d’arreu de l’estat i adverteixen que “aquesta és una primera fase d’una mobilització que continuarà fins a l’arxivament definitiu del cas“.

L’ocupació del rectorat

Els fets denunciats van passar l’abril de 2013, quan unes 150 persones es van tancar al rectorat de la UAB per exigir que es desobeís l’increment de les taxes universitàries del 66 % i que s’establissin títols especials de transport públic per a estudiants, tal com havia aprovat el Claustre de la Universitat. Durant l’ocupació, van fer un “escrache” a l’aleshores vicerectora, Sílvia Carrasco, que va denunciar amenaces i intimidació.

Arran dels fets, 20 estudiants, un professor i un treballador s’enfronten a penes d’11 anys i cinc mesos de presó, i per a set estudiants més la fiscalia demana 13 anys i vuit mesos. També els reclamen una indemnització de 383.000 euros com a responsabilitat civil.