Els comerciants de la Diagonal volen que l'encesa de llums es faci a la plaça de Joan Carles I o Cinc d'Oros, que és com s'ha de dir segons el canvi de nomenclàtor aprovat pel consistori abans de l'estiu. Segons l'associació Diagonal Barcelona l'acte serviria no només per inaugurar la nova nomenclatura sinó també com un gest d'agraïment als comerciants pels inconvenients de les obres de remodelació. BTV ha tingut accés en primícia al disseny de la il·luminació que l'avinguda lluirà aquest Nadal. El motiu triat és la fulla del plàtan, la mateixa que llueix a les llambordes del tram renovat de la Diagonal. El pressupost per la il·luminació que assumeixen al 50 % el consistori i els comerciants és de 47mil euros. També se sap ja com seran els llums del passeig de Gràcia. El representant dels comerciants del passeig de Gràcia va presentar ahir al programa Bàsics BTV el disseny dels llums del passeig de Gràcia, que enguany recuperen la temàtica nadalenca amb estels il·luminant tot el carrer. El president de l'associació Amics del Passeig de Gràcia, Lluís Sanz, va tornar a reclamar que es consolidi l'horari d'encesa de les llums que actualment està vigent gràcies a un pacte amb el govern anterior i que permet obrir fins a la una i beneficia també a cinemes, restaurants i teatres. La modificació de l'ordenança municipal es va signar el 2011 amb el govern de CiU. Fins aleshores l'horari es regulava d'acord amb un reglament de la Generalitat que obligava a apagar els llums a dos quarts de deu de la nit per estalvi energètic.

El pressupost de la il·luminació és de 47.000 euros i és finançat a parts iguals entre l’Ajuntament i l’associació de comerciants. Paral·lelament, el disseny de la il·luminació d’enguany ja està a punt i ha estat presentat en primícia a BTV. El motiu escollit és la fulla del plàtan, un símbol que també es troba a les llambordes des de la renovació de l’avinguda Diagonal.

Els llums del passeig de Gràcia també han fet públic el nou disseny. En aquesta edició recuperaran la temàtica nadalenca amb estels il·luminant tot el carrer. El president de l’Associació d’Amics del Passeig de Gràcia, Lluís Sanz, va reclamar al programa Basics BTV que es consolidi l’horari d’encesa dels llums. El pacte vigent, un acord amb el govern anterior, permet obrir fins a la una de la matinada i beneficia també, segons Sanz, cinemes, restaurants i teatres. Tot i així, abans de 2011, quan es va signar la modificació de l’ordenança municipal, es regulava d’acord amb un reglament de la Generalitat que obligava a apagar els llums a les 21:30 h per estalvi energètic.