L'han batejat com La Benaventurada. Aquest edifici del número 25 del carrer de Benavent havia estat en desús els últims vuit anys, però des d'aquest dissabte un grup de joves l'ha ocupat i vol donar-li usos nous. ADRIANA, portaveu de La Benaventurada “Ho hem engegat un grup de gent jove però la nostra voluntat és que això sigui un espai per totes les edats i un espai intergeneracional en què hi pugui participar tothom.” Volen que sigui un espai autogestionat però encara cal definir què s'hi farà exactament. Tot i que l'estructura de l'edifici es troba en bones condicions, abans caldrà netejar-lo. Amb aquesta ocupació diuen que volen denunciar la dificultat dels joves per accedir a l'habitatge i que sovint els obliga a marxar del barri. Entre els veïns hi ha opinions de tot tipus. ANNA RAMON, AV Camp Nou “No, no els volem. No sabem què ens vindrà perquè això serà una comuna, una comuna! I això de que faran moltes coses pel barri no m'ho crec, no m'ho crec. No volem un Can Vies aquí.” MARGALIDA CASTILLO, veïna “A mi em sembla perfecte. Que la gent s'uneixi, que el barri els doni suport, i els veïns i la gent gran, que tothom col·labori i que es faci vida al carrer, vida cívica." Des del districte de les Corts asseguren que treballaran per evitar conflictes veïnals. AGUSTÍ COLOM, regidor del Districte de les Corts “”El que hem fet des del primer moment és parlar amb els veïns, també parlar amb les persones ocupants per trobar aquests punts de convivència.” Els ocupants de La Benaventurada es mostren oberts al diàleg i de moment han convocat una assemblea aquest dissabte perquè tothom qui vulgui hi pugui participar i donar idees.

La Benaventurada és el nom que han posat a l’edifici del número 25 del carrer de Benavent. L’immoble havia estat en desús els últims vuit anys però aquest cap de setmana un grup de joves del barri l’han ocupat per donar-hi usos nous. Asseguren que serà un espai obert en què podrà participar tothom. Tenen clar que volen que sigui un espai autogestionat però encara cal definir què s’hi farà exactament. L’estructura de l’edifici es troba en bones condicions, però abans de començar-hi a fer res caldrà netejar-lo. Amb aquesta ocupació diuen que volen denunciar la dificultat dels joves per accedir a l’habitatge i que sovint els obliga a marxar del barri.

Entre els veïns hi ha qui no ho veu bé, com l’Associació de Veïns del Camp Nou, que temen que alteri la tranquil·litat del barri. “No volem un Can Vies aquí”, assegura Anna Ramon, presidenta de l’entitat. D’altres, però, s’han apropat al nou espai per mostrar el seu suport. “A mi em sembla perfecte”, comenta Margalida Castillo, una veïna de la zona que considera que tothom hauria de participar en aquest projecte.

La denúncia de l’ocupació l’ha de fer, si ho vol, el propietari de l’immoble. Per part del districte de les Corts, el regidor, Agustí Colom, assegura que ja estan treballant per garantir la seguretat i la convivència  entre el veïnat.

Els ocupants de La Benaventurada es mostren oberts al diàleg i de moment han convocat una assemblea aquest dissabte perquè tothom qui ho vulgui hi pugui participar i donar idees.